Print Kleine verhalen in een Groote Oorlog >> Praktisch aan de slag rond de Eerste Wereldoorlog

Praktisch aan de slag rond de Eerste Wereldoorlog

Praktisch aan de slag rond de Eerste Wereldoorlog

Inspiratiegids

Wil je een erfgoedactiviteit organiseren rond de Eerste Wereldoorlog? Bekijk dan de inspiratiegids voor tips en ideeën.

Bronnengids

De bronnengids biedt een overzicht van alle relevante bronnen over de Groote Oorlog in de archieven van de 44 Limburgse gemeenten, het Rijksarchief Hasselt en het Provinciaal Archief Limburg. Ook vaandels en oorlogsmonumenten die met de Eerste Wereldoorlog in Limburg verband houden, staan erin.

Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) en de leden van de stuurgroep "Eerste Wereldoorlog in Limburg" engageren zich om de bronnengids digitaal up-to-date te houden op basis van aangeleverde informatie.

Je kunt de bronnengids bestellen bij Erfgoedcel Hasselt, bij het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed via e-mail: pcce@limburg.be of bij de andere leden van de stuurgroep (zie www.limburg1914-1918.be). De kostprijs bedraagt 10 euro, exclusief eventuele verzendingskosten.

Subsidies

Als je je project kadert binnen het verhaal Kleine verhalen in een Groote Oorlog, dan kan je bij de provincie Limburg een aanvraag indienen voor financiële steun. Voorwaarden en meer informatie kan je hier vinden.

Roll-up tentoonstellingen

Lokale besturen, organisatoren van Eerste Wereldoorlog-projecten, heemkringen, scholen ... kunnen twee roll-up tentoonstellingen voor een beperkte periode gratis lenen. De tentoonstellingen hebben als thema “De Doodendraad” en “De Groote Oorlog in groote lijnen” en werden ontwikkeld door het PCCE. Meer info

Uit-databank

Vergeet zeker niet om je activiteit in de Uit-databank aan te kondigen. Als je de tag “Groote Oorlog” bijvoegt, wordt de activiteit vanzelf ook opgenomen in de Hasseltse en Limburgse agenda.

Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/item.php?itemno=19_118_131&lang=NL