www.erfgoedcelhasselt.be
 
Hasselts erfgoednieuws 13-03-2015
 
Snelmenu: Erfgoedactiviteiten - Publicaties - Oproepen - Vormingen

  Erfgoedactiviteiten

Dag van de familiegeschiedenis

Iedereen met interesse voor genealogie en familiegeschiedenis is zondag 15 maart in Antwerpen van harte welkom op de Dag van de familiegeschiedenis.

Meer info

 

Expo: Het nieuwe zwembad en een terugblik

Het Stadsmus toont de maquette van het toekomstige stedelijke zwembad vanaf 20 maart. Meteen duik je ook even het verleden in: hoe zwommen we in Hasselt de afgelopen decennia?

Meer info

 

Nacht van de geschiedenis

Op dinsdag 24 maart vindt de dertiende editie van de Nacht van de geschiedenis plaats. Het evenement staat dit jaar in het teken van landbouw en visserij.

Meer info
Activiteiten in Hasselt

 

Herkenrode ontluikt!

Na jarenlange restauratiewerken is de abdijsite Herkenrode vanaf zondag 29 maart van haar mooiste kant te bewonderen. Geniet van rondleidingen, een nieuw kunstwerk, kinderactiviteiten en een wandeling op de afgewerkte site.

Meer info

 

Workshop Gin Ever

Het Jenevermuseum en Bartenders On the Road slaan de handen in elkaar om het actuele product jenever te verkennen. Tijdens de workshop Gin Ever op 18 april staan gin en jenever broederlijk naast elkaar om de lekkerste smaakcombinaties te leveren.

Meer info

 

  Publicaties

Monasterium Herkenrode 4

De vierde publicatie in de reeks Monasterium Herkenrode focust op de gedigitaliseerde landboeken met kaarten van Peter Meysman.

Meer info

 

  Oproepen

Ken je ...

... een Mozartdreef, een Jef Van Hoofplein of een Louis De Meesterstraat? Neem dan een foto van het straatnaambord en bezorg die met de locatiegegevens aan muzikalestraatnamen@resonant.be.

Meer info over het klankatlasproject van Resonant

 

Wil je meehelpen ...

... aan Noodhulp 1915-2015? Breng dan je bijdrage op 21 maart naar Kuringen. Documentatiecentrum De Graef Kuringen en Sint-Vincentius nemen graag voedingsmiddelen in ontvangst die lang bewaard kunnen worden.

Meer info

 

Heb je ...

... thuis oude smalfilms over het dagelijks leven in Limburg? Vertellen jouw films iets over culinaire tradities, zoals vergeten groenten, de kweek van dieren voor eigen gebruik, oude voedingsbedrijven of traditionele kookkunsten? Laat ze dan gratis digitaliseren in de Provinciale Bibliotheek Limburg op Erfgoeddag 2015.

Meer info

Afbeelding: still over het winnen van honing uit een film over de schuur van Oorderen, Bokrijk (eigenaar Alfons Bastiaenssens)

 

  Vormingen

Studiedag over religieus erfgoed

Op 21 april kan je deelnemen aan de studiedag Zorgen voor morgen? Beheer van religieus erfgoed in het Diocesaan Pastoraal Centrum in Mechelen.

Meer info

 

Auteursrecht en lokale erfgoedverenigingen

Heemkunde Vlaanderen organiseert op 6 mei een vormingsavond rond auteursrecht in het Rijksarchief in Hasselt.

Meer info

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt
Uitschrijven
Archief