www.erfgoedcelhasselt.be
 
Erfgoeddag komt eraan! 17-04-2015
 
Snelmenu: ERF! op zondag 26 april - Erfgoeddoel - Wedstrijd #opslaanals - Erfgoedagenda

  ERF! op zondag 26 april

Thema ERF! in de kijker op Erfgoeddag 2015

ERF! doet ons nadenken over wie we zijn, wat we belangrijk vinden en wat we willen doorgeven aan onze (klein)kinderen.

Tal van erfgoedorganisaties vonden met succes inspiratie in dit thema. Ze ontwikkelden activiteiten over familiegeschiedenis en stamboomonderzoek, oude films en recepten, het bewaren van erfgoed voor de toekomst ...

Van harte welkom op zondag 26 april tussen 10 en 18 uur. Alle activiteiten zijn gratis.

 

Programma

Een overzicht van alle activiteiten in Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven vind je op de website www.erfgoedcelhasselt.be of in de lokale programmabrochure.

Liever een gedrukt exemplaar? Neem dan je gratis programmabrochure mee bij Toerisme Hasselt, de stedelijke musea of bij een van de deelnemende organisaties.

 

  Erfgoeddoel

Steun eens een Erfgoeddoel

Voor de eerste keer verenigen een twintigtal erfgoedinstellingen zich onder de campagne Erfgoeddoel.be. Samen vragen ze aandacht voor het feit dat ook erfgoed een goed doel is! En dat de noden in deze sector hoog zijn.

Iedereen kan op verschillende manieren zijn favoriete erfgoedorganisatie steunen. Lees meer over de mogelijkheden op www.erfgoeddoel.be.

 

  Wedstrijd #opslaanals

Wedstrijd #opslaanals

Wat wil jij doorgeven, tonen of vertellen aan de volgende generatie? #opslaanals daagt je uit! Toon je creativiteit en wie weet, val jij wel in de prijzen.

Maak een filmpje over wat jij absoluut de moeite waard vindt om te bewaren voor de toekomst: de herinnering aan je eerste verjaardagsfeestje, het toegangsticket van je eerste festival, je favoriete boek of gedicht, het recept van oma’s koffiekoeken … Alle filmpjes moeten ingestuurd zijn voor 15 mei 2015.

Meer info en reglement
Kijk op facebook voor inspiratie en tips

 

  Erfgoedagenda

Noteer alvast in je agenda:

Kijk ook op www.uitinhasselt.be voor de uit-kalender.

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt
Uitschrijven
Archief