www.erfgoedcelhasselt.be
 
Wandelen in Hasselt 24 september 2010
 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet ...
Luisterroute voor kinderen doorheen Hasselt

De musea en de erfgoedcel van Hasselt ontwikkelden een luisterroute op mp3 voor kinderen doorheen Hasselt. Een geheimzinnige stem neemt gezinnen met kinderen en (school)groepen mee op een tocht langs de mooiste plekjes van Hasselt. Hij vertelt grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat die je op een andere manier naar de stad laten kijken. Zo zie je dingen die andere mensen niet zien. Onderweg lossen de kinderen ook enkele opdrachten op.

Het verhaal werd geschreven door jeugdauteurs Ed Franck en Kolet Janssen en ingesproken door acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers. De luisterroute is voor kinderen van 9 tot 12 jaar en duurt 2 uur. Je kunt een mp3 en de luisterroute huren bij Het Stadsmus (1 mp3-speler per persoon, 1 euro per mp3) of je kan de luisterroute gratis downloaden op www.hetstadsmus.be.


Wijkenwandeldag
zondag 3 oktober 2010

Op zondag 3 oktober 2010 organiseert de Erfgoedcel Hasselt voor alle Hasseltse wijken wandelingen rond het lokale erfgoed van de wijk. Een gids laat je de lokale bezienswaardigheden zien, met aandacht voor anekdotes en kleurrijke plaatselijke figuren. Er werden ook 5 themawandelingen uitgewerkt, waaronder de luisterroute voor kinderenen, een natuurwandeling in Tommelen en rondleidingen op de Havermarkt en de Grote Markt.

Een overzicht van de startmomenten en vertrekpunten vind je hier

De wandelingen zijn gratis, inschrijven is verplicht en kan via toerisme@hasselt.be of 011 23 95 40.

 Erfgoeddag 2011: infosessie
donderdag 30 september 2010

Hoe begin je aan de voorbereidingen van een activiteit voor Erfgoeddag? Om je op de sporen te zetten organiseert de coördinatiecel een aantal gratis infosessies in Vlaanderen en Brussel. Na het bijwonen van deze infosessies beschik je normaalgesproken over alle basisinfo - inhoudelijke, formele en praktische - hoe je jouw Erfgoeddagactiviteit kunt laten uitgroeien tot een interessante publiekstrekker.

In Hasselt gaat deze infosessie door op donderdag 30 september 2010, tussen 13u.30 en 16u.30, in de Raadzaal van het stadhuis (Groenplein 1).

Inschrijven is verplicht en kan via www.erfgoeddag.faronet.be/infosessies

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief