www.erfgoedcelhasselt.be
 
Eindejaar bij de erfgoedcel 30 november 2010
 

Kadotips voor eindejaar

 

Ben je nog op zoek naar boeiende eindejaarsgeschenken? Kijk dan zeker eens op onze website bij de publicaties. Ook dit jaar publiceerde de erfgoedcel uitgaves vol boeiende Hasseltse geschiedenis. Je vindt er strips, diepgaande studies over bijvoorbeeld Herkenrode, maar ook prachtige fotoboeken die je terug meenemen in de geschiedenis van Hasselt en Limburg.

Bestellingen die nog vóór 20 december 2010 gebeuren, sturen we nog op voor de feestdagen. Alle publicaties zijn ook te koop bij Toerisme Hasselt, Lombaardstraat 3, 3500 Hasselt.

 

 

Inventarisatie van kunst- en cultusobjecten gestart in Sint-Gertrudiskerk in Kuringen

In oktober startten de erfgoedcel, het Centrum van Religieuze Kunst en Cultuur vzw en de kerkfabriek Sint-Gertrudis Kuringen met de inventarisatie van de kunst- en cultusobjecten in het bezit van hun kerkfabriek.

Inventariseren is het begin van verantwoord beschermen. De erfgoedcel wil voor alle Hasseltse parochies een dergelijke kunsthistorische inventaris laten maken, met het oog op een verantwoord beheer van het religieuze erfgoed van Hasselt.

Sinds 2006 werden er al verschillende inventarisaties gerealiseerd. Je leest er meer over op onze website.

 


Verhalen achter gevels
Inventarisatie Kuringersteenweg - Koningin Astridlaan

De Erfgoedcel Hasselt startte in 2008 vorig jaar met het inventarisatieproject Verhalen achter Gevels. Doel is het in kaart brengen van het verleden en de karakteristieken van alle gebouwen in de Hasseltse binnenstad. Na de Zuivelmarkt en de Grote Markt, kiezen we nu voor de Koningin Astridlaan en de Kuringersteenweg. Aan de hand van allerlei bronnen trachten we een duidelijk beeld te krijgen van ieder pand.

Voor dit project werken we samen met de Woonwinkel Hasselt, die momenteel een onderzoek voert naar het welbevinden van de woonkwaliteit op de invalswegen.

De resultaten van dit onderzoek zijn ondermeer terug te vinden op www.hasel.be, de online encyclopedie over Hasselt en de Hasselaren, geschreven door Hasselaren.

Als u zelf nog meer weet over uw eigen pand of een ander, mag u ons die informatie altijd bezorgen. Een op het eerste zicht klein weetje kan de sleutel vormen tot andere informatie.

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief