www.erfgoedcelhasselt.be
 
Nieuwsbrief Erfgoedcel Hasselt 17 25 augustus 2011
 

Eerste Erfgoedplein op de Hasseltse Cultuurbeurs
zaterdag 3 en zondag 4 september


Het Hasseltse erfgoedveld is volop in beweging en dat tonen zo'n 20 verenigingen je op het eerste Erfgoedplein tijdens de Hasseltse Cultuurbeurs. Met hapjes, drankjes, activiteiten en boeken belooft het een kleurrijk en smaakvol plein te worden. Ieder uur is er een mooi geschenk te winnen en ook voor de kinderen is er een activiteit voorzien.

Schepen Karolien Mondelaers zal op het Erfgoedplein ook een nieuwe brochure voorstellen: Wie is wie? Het Hasseltse erfgoedveld, waarin meer dan 40 erfgoedspelers hun werking toelichten. Die brochures zijn gratis en zijn bedoeld als stimulans om in Hasselt rond erfgoed aan de slag te gaan.

Kom kennismaken met deze verenigingen en laat zo nieuwe ideeën voor samenwerking rond het Hasseltse erfgoed ontstaan! Een overzicht van het activiteitenprogramma op het Erfgoedplein vind je op onze website.

Erfgoedplein - Cultuurbeurs
zaterdag 3 en zondag 4 september
Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
Meer info: erfgoedcel@hasselt.be of 011 23 96 96

 

Quizteams gezocht voor Hasselt-Zonhovenquiz!
zondag 2 oktober

 Tot hier en terug. Burentwisten tussen Hasselt en ZonhovenOp het terrein van het vliegveld van Kiewit laten de organisatoren de strijd tussen Zonhoven en Hasselt opnieuw losbarsten tijdens een heuse Hasselt-Zonhovenquiz. Ploegen uit beide gemeentes strijden er om de hoofdprijs: een luchtdoop boven Hasselt en Zonhoven. De locatie is uniek: het terrein van het vliegveld van Kiewit is eigendom van Zonhoven, maar behoort het administratief tot Hasselt.

De quiz gaat door op zondag 2 oktober om 16 uur bij Aero-Kiewit, Luchtvaarstraat 100.
Deelname: ploegen van max. 5 personen, gratis, inschrijven via ward.segers@hasselt.be - 011 23 98 85 of guido.pirotte@hasselt.be - 011 81 04 82, maximum 14 ploegen.

Deze quiz wordt georganiseerd in het kader van een intergemeentelijk project over de heidetwisten tussen Hasselt en Zonhoven, Tot hier en terug. Burentwisten tussen Hasselt en Zonhoven.

 

Historic Days op Aero Kiewit
27 en 28 augustus 

Historic Days 2011Kom op het oudste vliegveld van België een reis in de tijd maken. Historische vliegtuigen en deelnemers komen dan naar het Treffen Jules de Laminne. Naast de oude toestellen kan je ook de nieuwste snufjes in de vliegerij bewonderen of  je kan je vliegkunsten uittesten in een simulator. En als dat niet genoeg is kan je ook een initiatievlucht maken in een ULM, motor- of zweefvliegtuig of wegvaren in een luchtballon.

Er zijn nog heel wat randactiviteiten, zoals een dansfeest op zaterdagavond. Bezoekers worden uitgenodigd zich te kleden in de sfeer van weleer.

Inkom 5 euro, kinderen gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid voorzien. Meer informatie vind je op www.historicdays.be


Schatgraven in het filmarchief. Themadag rond historisch documentair filmmateriaal
23 september 2011

Het is onmogelijk om de geschiedenis van de 20e eeuw te bestuderen zonder aandacht voor deze bron. Tijdens deze themadag schetsen filmmakers en instellingen hun activiteiten en plannen. Deze themadag wordt georganiseerd door het Interlimburgs Volkskundig Samenwerkingsverband (IVOS) in samenwerking met de Provincie Belgisch- en Nederlands-Limburg en vindt plaats op 23 september in het provinciehuis in Hasselt (Boudewijnzaal).

Ook de digittalisering van het filmaanbod van het project Limburg in klank en beeld van Heemkunde Limburg komt aan bod. Aansluitend wordt om 16 uur het boek 'Limburg siert en viert' van het Limburgs Volkskundig Genootschap voorgesteld.

Info en inschrijvingen gebeuren via deze folder (pdf).


In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief