www.erfgoedcelhasselt.be
 
Nieuwsbrief Erfgoedcel Hasselt 25 november 2011
 

Lezing 'Antarctica'

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de eerste expeditie naar de Zuidpool, geeft reisjournalist en schrijver Johan Lambrechts een lezing over dit continent in de Stedelijke Bibliotheek Hasselt. Op 14 december 1911 zette de Noorse ontdekkingsreiziger Roald Amundsen als eerste mens ooit voet op de geografische Zuidpool.

Meer uitleg over de lezing vind je in deze folder.

Praktisch
zondag 27 november om 10 uur 30
Stedelijke Bibliotheek Hasselt, Joris van Oostenrijkstraat
toegang gratis
meer informatie: 011 24 43 00 of bibliotheek@hasselt.be of 
http://www.hasselt.be/nl/40/content/3434/bibliotheken.html


Herdenking Boerenkrijg

Op zaterdag 3 december organiseert het Boerenkrijgcomité van Hilst de jaarlijkse herdenking van de Boerenkrijg. Op het programma van de viering staan een optocht, een gedenkviering, gratis erwtensoep en een jeneverbar. Het volledige programma vind je op deze flyer.

De beslissende veldslag van de Boerenkrijg werd geleverd in de omgeving van het huidige Ter Hilst, vandaar ook de keuze voor de straatnamen daar: Pieter Corbeels, kanunnik Melin, ...

Praktisch
zaterdag 3 december vanaf 18 uur
Boerenkrijgschuur, Oude Truierbaan

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief