www.erfgoedcelhasselt.be
 
Fietspunt Herkenrode - Reuzen - Gemene geschiedenis 29 juni 2012
 

Fietspunt Abdijsite Herkenrode

Begin juni lanceerden de stad Hasselt, Toerisme Hasselt en de vzw Abdijsite Herkenrode een nieuw fietspunt aan de abdij. In het bezoekersonthaal van de abdijsite kan je voortaan een fiets huren tijdens de zomermaanden (tot 15 oktober). De abdijsite vormt de ideale startplaats. Je parkeert je auto veilig op de gratis parking en je zit onmiddellijk op het fietsroutenetwerk. Zo kan je een bezoek aan het interactieve Belevingscentrum van Herkenrode of de Inspiratietuinen combineren met een bezoek aan Hasselt met het Nationaal Jenevermuseum, Het Stadsmus of het Modemuseum Hasselt.

Meer informatie
Fietsverhuur Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3513511 Hasselt 
011 23 96 70
abdijsiteherkenrode@hasselt.be
www.abdijsiteherkenrode.be

Reuzen in Limburg
reuzenstoet, publicatie en tentoonstelling

Op zondag 8 juli gaan de Limburgse reuzen in een optocht op pad in Genk. Het afsluitmoment van deze optocht zal op het Marktplein doorgaan.
De reuzen worden ook in de kijker gezet met een publicatie "Reuzen in Limburg" én een tentoonstelling "Kijk, de reus!", in de stadsbibliotheek van Genk. De publicatie is alle dagen tussen 10 uur en 16 uur aan te kopen op de tentoonstellingsmomenten.

Meer informatie
Elfjulicomité Limburg
Simonne Janssens-Vanoppen (011 53 68 23 of sim.vanoppen@scarlet.be)

 


Hasselt 2 O - Water vroeger, nu en later
Tentoonstelling in Het Stadsmus: 8 juni - 26 augustus

Met het project ‘Hasselt 2O – Water vroeger, nu en later’ zet de Erfgoedcel Hasselt de stad in het teken van water. Dit verhaal kan je ondermeer gaan bekijken in een tentoonstelling die van 9 juni tot en met 26 augustus doorgaat in Het Stadsmus.

De sfeervolle tentoonstelling is opgebouwd rond verschillende onderwerpen, van recreatie tot overstromingen. Er is voor ieder wat wils: ben je benieuwd naar de badcollectie van 50 jaar geleden? Of ben je toch meer geïnteresseerd in de bouw van kanaalbruggen? Dan is een bezoek aan deze tentoonstelling zeker de moeite waard.

Wil je meer water ontdekken, dan kan je  enkele wandel- en fietsroutes volgen langs de Hasseltse waterwegen. De brochures zijn te koop bij de dienst Toerisme, Het Stadsmus en de Abdijsite Herkenrode.
Het Stadsmus: Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt.
Meer info bij erfgoedcel@hasselt.be, www.erfgoedcelhasselt.be of www.hetstadsmus.be

Het dagelijkse leven. Geen alledaags verhaal

Wimmertingen begin 20ste eeuw. Auto’s waren er voor de Eerste Wereldoorlog nauwelijks te zien in het straatbeeld. Welke mogelijkheden waren er dan om in de stad te geraken? Of was dat eigenlijk ook niet nodig? Als men ging, hoe vaak was dat dan en waarom? Heel wat vragen die in je opkomen als je kijkt naar deze postkaart. 

Het dagelijks leven. Geen alledaags verhaal is een nieuw Limburgs erfgoedproject waarin iedereen met interesse voor erfgoed en lokale geschiedenis kan meeschrijven aan een boek over het dagelijkse leven in Limburg tussen 1900 en juli 1914. Ook jij!

Meer informatie vind je in de folder van het project.

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief