www.erfgoedcelhasselt.be
 
Erfgoedcel verhuist! - Erfgoedplein op Cultuurbeurs 13 augustus 2012
 

Erfgoedcel Hasselt verhuist!

De Erfgoedcel Hasselt krijgt onderdak in het vernieuwde Stadsarchief Hasselt en verhuist in de week van 20 augustus naar de Rederijkersstraat. Vanaf 22 augustus kan je dus voor al je vragen en ideeën rond erfgoedwerking in Hasselt terecht op onderstaand adres:

Erfgoedcel Hasselt
Rederijkersstraat 42
3500 Hasselt
+32 11 23 96 97
Het postadres blijft evenwel Groenplein 1, 3500 Hasselt.

Kom tijdens het openingsweekend kennis maken met het vernieuwde Stadsarchief en de erfgoedspelers die er hun plek kregen. Meer informatie over het openingsweekend volgt nog!

Opnieuw een Erfgoedplein op de Cultuurbeurs

Tijdens het weekend van 8 en 9 september is er naar jaarlijkse gewoonte weer een Cultuurbeurs. Ook de erfgoedactoren ontbreken dit jaar niet en stellen zich voor op het Erfgoedplein.

Op het Erfgoedplein vinden ook nog een aantal activiteiten plaats:

  • zaterdag 8 september, 14 uur: schepen Karolien Mondelaers lanceert het nieuwe project 'Word Erfgoedgeneraal'
  • zondag 9 september om 11 en om 15 uur: lezing in het kader van Open Monumentendag: 'Architectuur in muziek, woord en beeld' door Luc Vanmuysen. Inschrijven voor deze lezing kan via toerisme@hasselt.be of 011 23 95 47.

 

Verhalen achter gevels: kom je oude foto's laten inscannen op het Erfgoedplein!

Voor het project Verhalen achter gevels is de erfgoedcel blijvend op zoek naar foto's en verhalen van alle gebouwen in Hasselt. Het project is een groeiende inventaris van de geschiedenis die achter de Hasseltse gevels verborgen ligt. Alle informatie over de Hasseltse panden is terug te vinden op www.hasel.be. Wie informatie wil ingeven, kan dat ook op HASEL doen, doorklikken op het icoontje van Verhalen achter gevels.

Op het Erfgoedplein op de Cultuurbeurs kan je je foto's laten inscannen bij de stand van de Erfgoedcel Hasselt. Op die manier is de informatie meteen bij de erfgoedcel, en kan je je materiaal ook weer meteen terug naar huis nemen.

Meer informatie: Ward Segers, ward.segers@hasselt.be

Hasselt 2O - Water vroeger, nu en later: nu op HASEL

De tentoonstelling in Het Stadsmus is begonnen aan de laatste weken: kom nu nog kijken naar de geschiedenis van water in Hasselt! Eind augustus verdwijnen ook de panelen langs de wandel- en fietsroutes aan het water in Hasselt. Wie alle informatie nog eens wil bekijken, kan terecht op www.hasel.be.  

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief