www.erfgoedcelhasselt.be
 
Nieuwsbrief nr. 39 03/05/2013
 
Snelmenu: Facebookpagina - Stop De Tijd loopt door! - Wandelen en fietsen - Open Gebedshuizendag op zondag 5 mei - Workshop Eerste Wereldoorlog - Lezing: Prelaten, privileges en vrijpostige voogden ... - Stem op het Modemuseum

  Facebookpagina

De Erfgoedcel heeft vanaf nu een volwaardige facebookpagina.

Like onze pagina en blijf ons zo volgen voor alle Hasseltse erfgoednieuwtjes!

 

  Stop De Tijd loopt door!

‘Stop de tijd!’ was dit jaar het thema van Erfgoeddag. Met een groot aantal bezoekers in Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven en veel positieve reacties, was het een geslaagde editie.

Wie nog niet de kans heeft gekregen om alle tentoonstellingen te bezoeken, kan nog een paar weken terecht op drie locaties in Hasselt. De inkom is overal gratis.

Klik hier voor enkele sfeerbeelden en voor meer informatie over de tentoonstellingen.

 

  Wandelen en fietsen

Daar is de lente, daar is de zon! Tijd dus om te voet of per fiets het Hasseltse erfgoed te ontdekken.

Het watererfgoed, de verschillende stadwijken of het verhaal van een oud grensconflict tussen Hasselt en Zonhoven: je kan ze allemaal verkennen via onze mooie wandel- en fietsbrochures.

Bekijk het aanbod hier.

 

  Open Gebedshuizendag op zondag 5 mei

Op de derde editie van Open Gebedshuizendag openen de Hasseltse gebedshuizen  opnieuw vol enthousiasme hun deuren tussen 14u en 18u.

Zin om kennis te maken met de Minderbroeders van Hasselt of om Marokkaanse thee te proeven? Kom gerust een kijkje nemen in de Turkse Ayasofya moskee van de Crutzenstraat of de Bait-Ur-Raheem moskee van de Ahmadiyya (Grote Baan 5). Andere gebedshuizen liggen op fietsafstand!

Meer info: diversiteit@hasselt.be, 011 23 94 36 of via facebook.

 

  Workshop Eerste Wereldoorlog

Op woensdagavond 15 mei vindt er in Documentatiecentrum De Barrier (Luikersteenweg 244, Lommel) een workshop plaats met als titel ’14-18 van dichtbij’. Bedoeling is om inspiratie op te doen voor lokale projecten in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

De workshop is een initiatief van Heemkunde Vlaanderen, FARO,  het Vlaams Vredesinstituut, het Instituut voor Publieksgeschiedenis en de provincie Limburg. Meer info via Heemkunde Vlaanderen.

 

  Lezing: Prelaten, privileges en vrijpostige voogden ...

Wil je meer weten over de geschiedenis van Limburg? Dan is deze KHLim Surplus-lezing iets voor jou! In de lezing worden niet alleen de mechanismen van de politiek-staatkundige evolutie geschetst, maar ook bondig de sociaal-economische, religieuze en culturele ontwikkeling van één van de boeiendste regio’s van West-Europa.

Meer info over deze en andere interessante lezingen via de KHLIM.

 

  Stem op het Modemuseum

De tentoonstelling 'In Her Shoes' van Modemuseum Hasselt doet mee aan de wedstrijd MaakMee van Kunsthal Rotterdam! Wil jij een herwerkte versie van 'In Her Shoes' (2009) zien in Rotterdam? Stem dan op schoenen via onderstaande link!

http://www.kunsthalmaakmee.nl

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief