www.erfgoedcelhasselt.be
 
Zomers erfgoednieuws 28/06/2013
 
Snelmenu: Limburgse taalvariatie in Bokrijk  - Gezocht / gevraagd - Monasterium Herkenrode 3 - Erfgoedcafé Hasselt - Verhalen uit het moederhuis - Vormingsaanbod Familiekunde Vlaanderen najaar 2013 - Heemdag 2013 - De Muscadets en nieuwe rondleidingen in de Beiaardtoren - Nieuwe website Erfgoedplus

  Limburgse taalvariatie in Bokrijk

Wil je de Limburgse taalvariëteiten graag beter leren kennen? Ben je gebeten door het taalvirus of ben je de spreker van een Limburgse taalvariëteit? Wil je dit graag vastleggen voor het nageslacht?

Kom en ontdek dan de woonwagen van Spraakmak(k)ers tijdens de Bokrijkdagen in juli en augustus 2013. Meer informatie vind je hier.

 

  Gezocht / gevraagd

Vaak zijn we op zoek naar verhalen, fotomateriaal, leuke erfgoedweetjes, enz. Die vragen posten we dan op onze website, Facebook-pagina of in deze nieuwsbrief.

De erfgoedcel heeft een nieuw logo laten ontwikkelen om die vragen in de kijker te zetten. Hou dus in de toekomst onze communicatiekanalen in de gaten! Je zal er niet langs kunnen kijken.

 

  Monasterium Herkenrode 3

Ben je geïnteresseerd in een nieuw stukje geschiedenis van de abdij van Herkenrode?

Deel drie van de reeks Monasterium Herkenrode sluit aan bij de restauratie van de agrarische gebouwen en focust op het economische leven in de abdij. Monasterium Herkenrode 3 is vanaf vandaag te koop.

Voor meer informatie klik hier.

 

  Erfgoedcafé Hasselt

Op 5 juni verzamelden de Hasseltse erfgoedactoren in Huis Hoste voor het eerste Hasseltse erfgoedcafé.

Het werd een boeiende avond die heel wat interessante informatie opleverde voor het erfgoedbeleidstraject 2015-2020.

Via onze communicatiekanalen houden we jullie hiervan verder op de hoogte.

 

  Verhalen uit het moederhuis

Onze oproep naar verhalen uit het moederhuis werd onder andere beantwoord door mevr. Thys. Ze werkte er van 1966 tot 1992 en denkt met heel veel plezier terug aan die tijd. Ze mist haar werk nog elke dag. In haar collectie van voorwerpen uit die tijd zitten een aantal ringen die rond de melkfles werden gehangen. Het nummer op de ring correspondeerde met het kamernummer. Zo wist de verpleegster wie welke melk moest krijgen.

Meer informatie over ons project 'Verhalen achter gevels' vind je hier.

 

  Vormingsaanbod Familiekunde Vlaanderen najaar 2013

Ben je geïnteresseerd in familiegeschiedenis en genealogie? Zoek je informatie omtrent je voorouders? Of wil je een cursus familiekunde, oud schrift, archivalisch Latijn,… volgen?

Neem dan eens deel aan de vormingen en activiteiten die georganiseerd worden door Familiekunde Vlaaanderen.

Het volledige aanbod vind je hier.

 

  Heemdag 2013

De jaarlijkse heemkundige studie- en ontmoetingsdag van Heemkunde Vlaanderen vindt dit jaar plaats in Heers op zaterdag 21 september en staat in het teken van kasteelbewoners, hun verblijven en hun invloed.

Het volledige programma, alle praktische informatie en een inschrijvingsformulier vind je hier.

 

 

  De Muscadets en nieuwe rondleidingen in de Beiaardtoren

Zoek je een ontspannende en sfeervolle activiteit voor op een zondagochtend? Tijdens Muscadet in het Tuincafé van Het Stadsmus kan je bij een lekkere kop koffie of een aperitief genieten van een streepje live muziek. Meer informatie vind je hier.

Het Stadsmus wil de komende maanden de Beiaardtoren in de kijker zetten met een maandelijkse rondleiding, waarop een gratis beiaardconcert volgt. Meer informatie vind je hier.

 

  Nieuwe website Erfgoedplus

Erfgoedplus.be is een (zoek)website voor cultureel erfgoed in Limburg en Vlaams-Brabant. De site verzamelt niet zomaar erfgoedinformatie. Al het erfgoed in de databank wordt op een zelfde, gestandaardiseerde manier beschreven en met elkaar gelinkt. Erfgoedplus.be is op die manier een heel interessant knooppunt van erfgoedobjecten en hun gegevens.  

De vernieuwde website www.erfgoedplus.be is nu online! Je ontdekt er onder andere de Hasseltse erfgoedcollecties.  

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief