www.erfgoedcelhasselt.be
 
Zomers erfgoednieuws uit Hasselt 18/07/2013
 
Snelmenu: Bokrijkdagen Spraakma(k)kers - Subsidie WOI-projecten - Twee maal gezocht - Erfgoedgeneraal wijk Sint-Katarina - Verhalen achter beelden

  Bokrijkdagen Spraakma(k)kers

Spreek je op je werk Hessels of Algemeen Nederlands? En thuis? Wil je de andere Limburgse taalvariëteiten graag beter leren kennen? Kom en ontdek dan de woonwagen van Spraakma(k)kers tijdens de Bokrijkdagen.

De woonwagen van Spraakma(k)kers vind je in het Oost- en West-Vlaamse deel van het Openluchtmuseum Bokrijk, op zondag 21 en 28 juli en op 4, 11 en 18 augustus 2013 van 10 tot 18 uur.

Meer info vind je hier.

 

  Subsidie WOI-projecten

Heb je naar aanleiding van de herdenking van de Groote Oorlog al een concreet projectidee vanuit je gemeente, vereniging, school,... en wil je hiervoor een subsidie aanvragen? Neem dan zeker tijdig contact op met het PCCE! Het eigenlijke dossier dient pas op 1 oktober 2013 ingediend te worden. Het PCCE begeleidt je graag bij het opstellen van je aanvraagdossier en wijst op eventuele opportuniteiten of aandachtspunten die je dossier kunnen versterken!

Meer info vind je op hun website.

 

  Twee maal gezocht

Bij de oude gelatinefabriek hoorde vroeger ook een directeurswoning. De zusters Ursulinen gebruikten in de beginjaren '60 van de vorige eeuw dit gebouw als leslokalen. We zijn op zoek naar verhalen en foto's van deze villa. Alle informatie is welkom!

Wie heeft een exemplaar van het boek Warm Aanbevolen Sint-Lambrechts-Herk dat hij kan missen? Laat het ons weten via erfgoedcel@hasselt.be of 011/23 96 96.

 

 

  Erfgoedgeneraal wijk Sint-Katarina

4 augustus 1914: Duitsland valt België binnen. WO I is begonnen, ook voor Hasselaar Leonard Willems, grootvader van Marleen Martens, adjudant bij het 11de. Zijn regiment heeft als opdracht de forten rond Luik te verdedigen. Maar hoe dapper de mannen ook strijden, tegen de Duitse overmacht valt niets te beginnen. Het 11de trekt zich terug richting Antwerpen.

Ontdek de rest van het verhaal van erfgoedgeneraal Marleen Martens hier.

 

  Verhalen achter beelden

Regelmatig krijgen we vragen over informatie bij foto's. Heel wat van die afbeeldingen worden op onze facebookpagina gepost.

Misschien kan jij meer vertellen over oude Hasseltse gebouwen of herken je iemand op klasfoto's? Check dan zeker de berichten op onze pagina!

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief