www.erfgoedcelhasselt.be
 
Gedaan met de kerstcadeau stress! 12/12/2013
 
Snelmenu: Voor ieder wat wils onder de kerstboom - Fier op... - De erfgoedcel op kerstvakantie

  Voor ieder wat wils onder de kerstboom

Bestelling in december = geen verzendkosten
Het is de uitgelezen moment om publicaties van de erfgoedcel te bestellen. Momenteel betaal je geen verzendkosten voor je bestelling! Geen kerststress, bestel van achter je PC je boeken voor onder de boom, zonder de kerstdrukte te moeten trotseren.

 

Is je oom advocaat? 
Schenk hem dan "Rechtspraak achter schuine gevels". In 2013 opende het nieuwe gerechtsgebouw. Je leert in deze publicatie meer over dit gebouw en over de Hasseltse gerechtsgebouwen doorheen de eeuwen. De geschiedenis van de rechtspraak in het arrondissement Hasselt komt ook aan bod.
Bestel hem nu en bespaar deze maand 4,69 euro verzendkosten.

 

Is je dochter een boekenwurm?
Koop haar dit jaar geen Druivelaar met flauwe moppen, maar een letterkalender waarmee je haar wekelijks verrast via leuke weetjes, korte literaire stukjes of stripfragmenten. Bekende Hasseltse auteurs zoals Van Veldeke, Els Beerten, Luuk Gruwez,.. komen aan bod maar ook onbekende parels zoals de Hasseltse dectective "Moord in de TT-wijk" en de eerste beschrijving van een banaan uit 1897. Met dit pakje onder de kerstboom scoor je gegarandeerd. 
Bestel hem online en bespaar deze maand 2 euro!

 

Woont je bomma in Godsheide of Malpertuus?
Wikkel de publicatie "Godsheide en Malpertuus Warm aanbevolen...vroeger en nu" in een mooie verpakking voor haar. In die publicatie maak je een tijdreis naar deze wijken. Je proeft er door foto's, verhalen en informatie hoe het dagelijks leven er tijdens de vorige eeuw uitzag. Ontroerende verhalen zoals over de ramp van 14 februari 1941, waarbij 35 kinderen en 2 volwassen hun leven verloren, kan je hier in nalezen. 
De verzendkosten van 3,35 euro hoef je deze maand niet te betalen.

 

Is je vader gebeten door de Hasseltse geschiedenis?
Aarzel niet en bestel de klepper "Een sprong voorwaarts". Hierin brengen de auteurs bekende én nieuwe gegevens samen over het 19de-eeuwse Hasselt en proberen zo een antwoord te geven op de vraag wat er veranderde (en wat er bij het oude bleef). Hun zoektochten in archieven en bibliotheken leverden nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal op. Bespaar 3,35 euro verzendkosten in de maand december. 

 

  Fier op...

Hasselt is een Vlaams erkend topstuk rijker
Het Hasselts verzamelhandschrift van de rederijkerskamer De Roode Roos uit de zeventiende eeuw werd zopas erkend als topstuk door de Vlaamse Gemeenschap. Deze foliocodex bevat veertien toneelstukken uit het 16e en 17e eeuwse repertoire van de Hasseltse rederijkerskamer De Roode Roos. Het gaat om zeven historiaelspelen die opgevoerd zijn tussen 1588 en 1670, meestal ter gelegenheid van Hasselt Kermis.
Proficiat aan Het Stadsmus. Dit handschrift is een van hun blikvangers uit de collectie.

 

  De erfgoedcel op kerstvakantie

Tussen 24 december en 2 januari is de Erfgoedcel Hasselt gesloten wegens de kerstvakantie. Bestellingen voor publicaties die je in tussentijd plaatst, worden hierna behandeld. 

We wensen je alvast prettige eindejaarsfeesten!

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief