www.erfgoedcelhasselt.be
 
Hasselts erfgoed geniet van de lente 21-03-2014
 
Snelmenu: E-cel - Hasselt Kèrremes - WO I in Hasselt - Gloednieuw digitaal gespreksforum - Gezocht! - Facebook

  E-cel

Projectvereniging Erfgoed Centrum Limburg

Vanaf volgend jaar werken Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven nauwer samen op het vlak van cultureel-erfgoed. De nieuwe projectvereniging heet E-cel of Erfgoed Centrum Limburg. 

Momenteel worden de laatste voorbereidingen getroffen om het aanvraagdossier voor subsidies bij de Vlaamse Overheid in te dienen tegen 1 april. Maandag 24 maart vindt alvast de eerste Raad van Bestuur van de projectvereniging plaats.

Het traject naar de intergemeentelijke samenwerking rond cultureel-erfgoed kan je op onze website volgen. Hou deze pagina de volgende weken dus in het oog!

 

 

  Hasselt Kèrremes

Instappen, plaatsen nemen!

Na de tentoonstelling, nu ook het boek!

Hasselt Kèrremes bundelt de geschiedenis van Hasselt-kermis in de jaren 1850-1945. Honderden foto's en verhalen blikken terug op de kermis van toen. Stadsarchivaris Mieke Strauven en Jean-Paul Lambrichts schreven elk een bijdrage voor het boek.

Dit boek wordt besproken in Portie Erfgoed op TV Limburg en dit op maandag 24 maart! Kom dat zien, kom dat zien!

Vanaf morgen is het boek te koop op verschillende plaatsen in Hasselt.

 

  WO I in Hasselt

Het 11de linie bij het begin van de Groote Oorlog

Willy Theunis brengt het intrigerende verhaal over het garnizoensleven vlak voor het uitbreken van WO I. Vragen zoals ‘Wanneer is het 11de uit Hasselt vertrokken?’, ‘Waar werd er gevochten?’, ‘Is er nog iets te zien van de veldtocht?’… worden beantwoord tijdens deze lezing.

De boeiende lezing is een organisatie van Davidsfonds Hasselt en Ons Elfde en gaat door op dinsdag 25 maart in Het Borrelhuis om 20 uur. 

Voor tickets en meer informatie kan je hier terecht.

 

De Groote Oorlog in romans

Literatuur brengt ons tussen de soldaten, naast de verpleegsters, bij de achterblijvers...

Katrien Van Hecke en Vormingplus Limburg organiseren een lezing waarin je een overzicht krijgt van Groote-Oorlog romans. Een aanrader voor literatuurliefhebbers!

Hier vind je meer info.

 

  Gloednieuw digitaal gespreksforum

Digitaal gespreksforum

Vanaf nu kan je met al je vragen over de geschiedenis van je gemeente of stad terecht op een gloednieuw digitaal gespreksforum. Via dit forum kan je snel en gemakkelijk vragen stellen of berichten plaatsen over alles wat te maken heeft met heemkunde en familiekunde.

Het forum is een initiatief van Familiekunde Vlaanderen en Heemkunde Vlaanderen. Breng een bezoekje aan  www.forumheemkundefamiliekunde.be of www.forumfamiliekundeheemkunde.be.

 

  Gezocht!

Nieuwe oproep

Neem regelmatig eens een kijkje op onze website bij de rubriek 'Gezocht'. Verschillende oproepen over Hasselts erfgoed worden hier geplaatst. Wie weet ben jij de aangewezen persoon om te helpen!

Bekijk het hier.

 

  Facebook

Vind je ons al leuk?

Like onze facebook-pagina en kom als eerste te weten wanneer de programmabrochure voor Erfgoeddag 2014 beschikbaar is.

Je vindt hier ook heel wat andere interessante nieuwtjes terug. Neem zeker eens een kijkje!

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief