www.erfgoedcelhasselt.be
 
Programma Erfgoeddag 2014 01-04-2014
 
Snelmenu: Zondag 27 april - Activiteiten in Hasselt - Activiteiten in Diepenbeek en Zonhoven - Inschrijven - Aanwezig? - www.erfgoeddag.be

  Zondag 27 april

Heb jij je brochure al?

Zondag 27 april is het Erfgoeddag! Kom je grenzeloos amuseren met alle activiteiten in Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven.  Een overzicht vind je terug in de programmabrochure. Heb je die nog niet in je bezit? Haal hem dan gratis bij de stedelijke musea en dienst Toerisme of download deze gewoon op onze website.

 

Samenwerking Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven

Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven bundelen hun krachten voor de organisatie van deze 'grenzeloze' Erfgoeddag. Het resultaat hiervan zijn heel wat boeiende activiteiten.

In deze nieuwsbrief krijg je een uitgebreid voorsmaakje van het programma.

 

  Activiteiten in Hasselt

Een waaier aan activiteiten

Tentoonstellingen en wandelingen

Maak een reis in de tijd en ontdek in een tentoonstelling wie naar Hasselt kwam en waarom. Kom te weten welke sporen zij hebben achtergelaten. Ga daarna op pad en ervaar Hasselt door de ogen van nieuwkomers. Heel wat migratiegeschiedenis ligt aan je voeten.

De Provinciale Bibliotheek Limburg stelt enkele van haar cartografische pronkstukken tentoon. Eenmalig opent de PBL ook de deuren van haar erfgoeddepot. Je kan hier de mooiste stukken ontdekken en meer te weten komen over de werking en inrichting van het depot.

Lezingen

Frieda Sorber, archeologe en kunsthistorica, geeft de geheimen prijs van één van de grootste reliekenverzamelingen van Vlaanderen, bewaard in de Sint-Quintinuskathedraal.

In de kapel van Spalbeek krijg je een unieke kans om de prachtige schilderingen te bewonderen over het leven van de mystica Elisabeth van Spalbeek.

Evocatie

Werp op Erfgoeddag een blik in de verdwenen abdijkerk van Herkenrode. Hoe het er mogelijk uitzag vroeger ontdek je op zondag 27 april. Maak ook een 6 kilometer lange wandeling langs de grenzen van het grondgebied van de abdijsite van Herkenrode.

Workshop

Kom je tijdens een flitsende fotografieworkshop, georganiseerd door Bill, creatief uitleven en zet het Hasseltse cultureel erfgoed op een originele manier in de kijker. De winnaar krijgt een mooie prijs en ’15 minutes of fame’.

Ontmoeting

Als kers op de taart kan je langsgaan bij Vlaai anders, waar je kan proeven van de rijke koffie- en gebakcultuur van Limburg.

Alle praktische informatie kan je vinden in de gratis programmabrochure. Haal hem bij de  stedelijke musea of dienst Toerisme. Een digitale versie vind je op onze website.

 

  Activiteiten in Diepenbeek en Zonhoven

In Diepenbeek word je in de Sint-Servaaskerk ondergedompeld in het (volks)geloof van vroeger en nu. De bibliotheek en de Heemkundige Kring van Diepenbeek brengen je de  geschiedenis van de duivensport in de negentiende en twintigste eeuw.

In Zonhoven kom je te weten wat de gevolgen van de oorlog waren in een tentoonstelling over De Groote Oorlog. Verschillende facetten van de Eerste Wereldoorlog worden belicht door Heemkunde Zonhoven en GC Tentakel. Je maakt kennis met het dagelijkse leven in tijden van oorlog.

 

  Inschrijven

Schrijf je alvast in!

Voor enkele activiteiten in inschrijven verplicht. Wees er tijdig bij:

 

 

  Aanwezig?

Kom jij naar Erfgoeddag?

Erfgoedcel Hasselt heeft een evenement aangemaakt op facebook. Laat hier iedereen weten dat jij aanwezig zult zijn en blijf op de hoogte van leuke weetjes en de laatste nieuwtjes.

 

 

  www.erfgoeddag.be

Benieuwd naar het Erfgoeddagprogramma in Vlaanderen en Brussel? Neem dan een kijkje op www.erfgoeddag.be. Bekijk hier alvast het promofilmpje!

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief