www.erfgoedcelhasselt.be
 
Erfgoeddag en heel wat andere nieuwtjes 24-04-2014
 
Snelmenu: Erfgoeddag 2014 - Stagiaire Erfgoedcel vraagt jouw mening! - Nieuwe publicatie - Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse viert 700-jarig bestaan - Info- en uitwisselingsmoment vrijwilligerswerking - WO I in Hasselt

  Erfgoeddag 2014

Het is bijna zover!

Zondag is het eindelijk Erfgoeddag. De lokale brochure met alle informatie en activiteiten in Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven is hier digitaal terug te vinden. Je kan de programmabrochure ook verkijgen bij de stedelijke musea en dienst Toerisme. In het midden vind je een handig overzicht van alle 13 activiteiten op 9 verschillende locaties. Haal hem nog snel in huis!

Inschrijven

Reserveer nog snel je plaats voor volgende activiteiten:

Er is meer...

Na Erfgoeddag lopen nog tal van activiteiten door. Er zijn ook extra activiteiten voorzien in het kader van 50 jaar Turkse en Marokkaanse migratie naar Hasselt. Lees het allemaal in de programmabrochure!

 

  Stagiaire Erfgoedcel vraagt jouw mening!

Heb je de enquête al ingevuld?

Stagiaire Shana laat een enquête rondgaan in verband met de communicatie van Erfgoedcel Hasselt. Neem je even vijf minuutjes de tijd om die in te vullen? Het helpt haar alvast een heel stuk verder met haar eindwerk. Een dikke merci!

Je kan de enquête nog invullen t.e.m. vrijdag 25 april. Klik hier!

 

  Nieuwe publicatie

Voorstelling kerkinventaris Tuilt

Al sinds 2006 brengt de Erfgoedcel het Hasseltse religieuze erfgoed in kaart via de reeks Inventaris kunst- en cultusobjecten Hasselt. Zondag 6 april werd het twaalfde boek voorgesteld.

Deze publicatie toont het roerende erfgoed van de parochie Sint-Jozef Tuilt. Je kan de publicatie nu verkrijgen via onze website. De glasramen van de kerk kregen speciale aandacht in een brochure van de kerkraad.

 

 

  Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse viert 700-jarig bestaan

Feest!

Het Hasseltse Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse viert dit jaar haar 700-jarig bestaan. De komende weken wordt dit gevierd met tal van activiteiten. Lees het hier.

 

 

  Info- en uitwisselingsmoment vrijwilligerswerking

Hoe voer je anno 2014 een goed vrijwilligersbeleid voor je erfgoedorganisatie?

Op zaterdag 24 mei in Mechelen kan je mee debatteren over dit onderwerp en kan je ervaringen uitwisselen met andere organisaties uit Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Deze interactieve dag geeft je concrete tips en stappenplannen om mee aan de slag te gaan.

Klik hier voor het volledige programma en het inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot en met 19 mei 2014.

Dit info-en uitwisselingsmoment is een organisatie van Heemkunde Vlaanderen en Herita.

 

  WO I in Hasselt

De Eerste Wereldoorlog, ook een vrouwenzaak

Welke invloed had ‘de Groote oorlog’ op het dagelijks leven van de vrouw? Geraldine Reymenants, historica en genderspecialiste, vertelt het je tijdens de lezing ‘De Eerste Wereldoorlog, ook een vrouwenzaak’ op maandag 28 april. Voor meer informatie en tickets, klik hier.

De slag der Zilveren Helmen

12 augustus 1914 – Halen. De Slag der Zilveren Helmen vindt plaats. Kom op donderdag 8 mei meer te weten over deze veldslag. Meer informatie en tickets kan je hier vinden.

Beide lezingen zijn een organisatie van Vormingplus Limburg.

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief