www.erfgoedcelhasselt.be
 
 
Snelmenu: Fotografie-talent in Hasselt - Dank u wel! - Portie Erfgoed - Goedkeuring subsidiereglement erfgoeddepots - Hasel - Gezocht: foto's

  Fotografie-talent in Hasselt

Een geslaagde Erfgoeddag!

Op Erfgoeddag, zondag 27 april, mochten Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven een 2000-tal bezoekers verwelkomen.

De fotografieworkshop van BILL en Erfgoedcel Hasselt was één van de activiteiten. Heel wat jong talent werd, gewapend met een spiegelreflex-camera, de stad in gestuurd met als uitdaging hét Hasseltse Erfgoeddagbeeld te schieten.

Sanne Peeters mag zichzelf de terechte winnares noemen. Haar foto vat het thema 'Grenzeloos' samen in één momentopname. Lees haar reactie hier.

De foto werd genomen in de tentoonstelling ‘Stad zonder muren. Mensen en verhalen in beweging, 1913-1963-2013’, een initiatief van het Stadsarchief en de Dienst Diversiteit van de stad Hasselt.

 

  Dank u wel!

Resultaten enquête communicatie Erfgoedcel Hasselt

In het kader van haar eindwerk nam stagiaire Shana de communicatie van de Erfgoedcel onder de loep. Bedankt aan iedereen die de enquête invulde!

Bekijk hier alvast hoe de belangrijkste vragen ingevuld werden.

 

  Portie Erfgoed

Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse bestaat 700 jaar

Vorige week waren Gilbert Govaerts en Katrien Gerits te gast bij Portie Erfgoed. Zij vertelden enthousiast over de Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse en haar 700-jarige bestaan. Herbekijk de aflevering hier.

 

  Goedkeuring subsidiereglement erfgoeddepots

Limburgse erfgoeddepots kunnen subsidies aanvragen

De provincieraad heeft een nieuw subsidiereglement goedgekeurd voor investeringen in erfgoeddepots.

De financiële steun is mogelijk voor bijvoorbeeld de aankoop van aangepast verpakkingsmateriaal, de aankoop van luchtbevochtigers of -ontvochtigers, het behandelen van stukken die aangetast zijn door insecten of schimmels... Allemaal grote investeringen die nodig zijn om het erfgoed te beschermen.

Lees hier meer. Het reglement en aanvraagformulier zijn hier beschikbaar.

Foto (c) Provinciale Bibliotheek Limburg

 

  Hasel

In de kijker

Begin deze maand ging de meiviering met traditionele meiboomplanting weer door op de Grote Markt in Hasselt. Wij snuisterden even rond op Hasel en kwamen een krantenartikel van 1983 tegen. Bekijk het hier!

 

  Gezocht: foto's

Oproep: foto's gevraagd

Jos Sterk is op zoek naar een aantal foto's. Het overzicht vind je terug op onze website. Ben je in het bezit van de gezochte foto's of weet je waar ze te vinden zijn, dan horen we het graag via mail.

Kun je ook nog hulp gebruiken bij je zoektocht naar Hasselts erfgoed? Geef ons een seintje en we helpen je bij het verspreiden van je oproep.

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief