www.erfgoedcelhasselt.be
 
Hasselts erfgoednieuws 27-08-2014
 
Snelmenu: Erfgoedagenda - Regionale indeling voor Jenevermuseum en Modemuseum Hasselt - Erfgoeddag 2015 - Mee nadenken over cultureel-erfgoedbeleid? - Eerste Wereldoorlog - Hasel

  Erfgoedagenda

De volgende weken staan er in Hasselt verschillende boeiende erfgoedactiviteiten op het programma.

Een greep uit het aanbod:

Houd de website van de erfgoedcel in het oog voor meer activiteiten in september.

 

Noteer ook in je agenda: Boekvoorstelling in parochie Sint-Jan Kuringen

Samen met de kerkfabriek van Sint-Jan Kuringen stelt de erfgoedcel de recentste Hasseltse parochie-inventaris voor op zaterdag 30 augustus. De kerkfabriek zorgt voor interessante presentaties over de geschiedenis van de kerk en over belangrijke erfgoedstukken.

Meer info

 

  Regionale indeling voor Jenevermuseum en Modemuseum Hasselt

De deputatie van de provincie Limburg kende onlangs een regionale indeling toe aan het Jenevermuseum en het Modemuseum Hasselt.

Niet alleen is dat een belangrijke erkenning voor de jarenlange volgehouden inspanningen door en voor de stedelijke musea. Beide musea krijgen de volgende jaren ook € 100.000 werkingssubsidie van de provincie Limburg.

Lees meer op de websites van het Modemuseum en het Jenevermuseum.

 

  Erfgoeddag 2015

Erf!

Wat kan "erven" allemaal inhouden? Wat betekenen schenkingen voor erfgoedorganisaties en met welke voorwaarden gaan ze gepaard?

Erfgoeddag vindt volgend jaar plaats op zondag 26 april. Centraal thema is dan Erf!

Tips en ideeën voor je deelname krijg je op de provinciale informatiesessie op 3 oktober in Bokrijk of lees je in de inspiratiebrochure.

 

  Mee nadenken over cultureel-erfgoedbeleid?

Denk mee! Workshop beleidsaanbevelingen vanuit de cultureel-erfgoedsector

Het cultureel-erfgoedoverleg organiseert op 29 augustus in Mechelen een workshop met de brede cultureel-erfgoedsector. Bedoeling is om op basis van het memorandum een set prioritaire beleidsaanbevelingen te formuleren voor de komende beleidsperiode.

Meer info

 

  Eerste Wereldoorlog

Hasselaren in de Groote Oorlog

De laatste jaren verzamelde Het Stadsmus persoonlijke verhalen van Hasselaren in de Eerste Wereldoorlog. Nu trekt het museum ten strijde en serveert je regelmatig een weetje uit brieven, dagboeken, postkaarten, foto's en de eigen collectie.

Ook meevolgen? Kijk op facebook of de website van Het Stadsmus.

 

Twee roll-up tentoonstellingen gratis te leen

In het kader van het provinciale project “Limburg 1914-1918” werkte het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed twee roll-up tentoonstellingen uit: “De Doodendraad” en “De Groote Oorlog in groote lijnen”.

Lokale besturen, organisatoren van Eerste Wereldoorlog-projecten, heemkringen, scholen ... kunnen deze tentoonstellingen voor een beperkte periode gratis lenen.

Meer info

 

  Hasel

Exact vijftig jaar geleden vonden de Virga Jessefeesten plaats. Bij die editie werd ook de 150e verjaring der overbrenging van het Sacrament van Mirakel gevierd.

Bekijk de prachtige affiche ter aankondiging van de feesten in 1954 of lees meer over het Sacrament van Mirakel op Hasel.

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief