www.erfgoedcelhasselt.be
 
Hasselts erfgoednieuws 26-09-2014
 
Snelmenu: Vernieuwd Jenevermuseum - Opleidingen voor erfgoedbeheerders - Erfgoedagenda - Eerste Wereldoorlog

  Vernieuwd Jenevermuseum

 

Officiële heropening

Afgelopen weekend heropende het Jenevermuseum feestelijk zijn deuren. In negen maanden tijd kreeg het museum een mooie herinrichting en een nieuwe website, logo en huisstijl.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden van de heropening.

 

Degusteren op TVLimburg

In Portie Erfgoed, de maandelijkse Hasseltse erfgoedrubriek op TVLimburg, werd er met plezier van de jenevers geproefd. Maar eerst lichtte conservator Davy Jacobs toe hoe het museum vernieuwd werd.

Bekijk hier het filmpje.

 

  Opleidingen voor erfgoedbeheerders

In de periode september 2014 - juni 2015 is er weer een ruim aanbod opleidingen voor beheerders van erfgoedcollecties. Alle informatie kan je raadplegen in deze brochure.

Een aanrader is de opleidingsreeks Mijn collectie, onze wereld, een vierdelige cursus in oktober-november voor lokale musea, heemkundige erfgoedcollecties en andere geïnteresseerden. Twee van de vier opleidingsmomenten vinden plaats in Hasselt.

 

  Erfgoedagenda

Niet te missen

  • Lezing in het Hessels door Danny Van der Hauwaert. Hij vertelt over de huizen op de Grote Markt en de activiteiten die er plaats hebben gevonden.
    Het Stadsmus, 28 september, 15 uur, gratis toegang
     
  • Avond over de geschiedenis van het Protestantisme in Limburg en Hasselt.
    Kuringersteenweg 81, 30 september, 19.30 uur, gratis toegang. Meer info

 

  Eerste Wereldoorlog

Mentorendag: (Over)leven

Op 6 november 2014 organiseert de PXL een mentorendag, die ook voor het publiek toegankelijk is. Het centrale thema is de Eerste Wereldoorlog in Limburg. Via lezingen en een aantal praktijkvoorbeelden van didactische toepassingen krijg je inspiratie voor eigen activiteiten.

Schrijf je nu alvast in via de website van de PXL.

 

Herdenking soldaten uit Kuringen

Kuringen herdenkt in de periode 2014-2018 zijn dertien soldaten die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. Op elke dag dat een soldaat 100 jaar geleden sneuvelde, vindt er een herdenkingsplechtigheid plaats. De volgende maand zijn er plechtigheden op 7, 22 en 26 oktober.

Meer informatie

 

Tentoonstellingen in Provinciale Bibliotheek Limburg

Onder de noemer BEWOGEN bundelt de PBL vanaf oktober tentoonstellingen en lezingen over de Groote Oorlog.

Op 6 oktober start de tentoonstelling met documenten uit de bewaarcollecties van de PBL. Daarin toont de bibliotheek hoe de Duitse inval en de jarenlange bezetting een onuitwisbare indruk nalieten op Limburg. Vanaf 11 oktober is ook de tentoonstelling Ten oorlog te bezoeken, van de gelijknamige televisieserie.

Meer informatie

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief