www.erfgoedcelhasselt.be
 
Hasselts erfgoednieuws 27-11-2014
 
Snelmenu: Inschrijvingen Erfgoeddag 2015 - Nieuwe publicaties - Nieuwe websites - Depotwijzer 1 jaar online - Oproepen - Erfgoedagenda

  Inschrijvingen Erfgoeddag 2015

Wil je meedoen aan Erfgoeddag 2015, maar heb je je activiteit nog niet ingeschreven?

Haast je dan, want op 1 december worden de inschrijvingen afgerond. Als je graag hulp krijgt bij het indienen van je activiteit, contacteer dan de erfgoedcel via erfgoedcel@hasselt.be of 011/23.96.97.

Meer info

 

  Nieuwe publicaties

De voorbije maanden verschenen er enkele nieuwe publicaties over Hasselts erfgoed.

Een overzicht:

 

 

  Nieuwe websites

Neem eens een kijkje op volgende (ver)nieuw(d)e websites:

 

  Depotwijzer 1 jaar online

Eén jaar geleden hielden de vijf provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie de website www.depotwijzer.be boven de doopvont. Sinds de lancering telde de website al 17.000 bezoeken.

Depotwijzer.be is een eerstehulplijn voor iedereen met een erfgoedcollectie. Je vindt er info over de bouw en inrichting van depots, het fysieke en digitale collectiebeheer en de organisatie daarvan.

www.depotwijzer.be

 

  Oproepen

 • LECA, CRKC en KADOC-KU Leuven brengen het processie-erfgoed verder in kaart via de online bevraging ‘Op handen gedragen'. Vul de enquête in over de processie(s) in jouw gemeente.
  Meer info

 • Wie kent de naam van de architect van de eerste Hasseltse gasfabriek, in de Demerstraat? In het kader van de gidsopleiding is Annemie Reysen op zoek naar meer informatie over de geschiedenis van het gebouw.
  Contact: erfgoedcel@hasselt.be, 011/23.96.96.

 • 2015 is het Europees jaar van het Industrieel en Technisch Erfgoed. Het Europese platform E-FAITH zoekt initiatieven om dit erfgoed in de kijker te zetten.
  Meer info

 

  Erfgoedagenda

Noteer alvast in je agenda:

 • zaterdag 29/11: Herdenking Boerenkrijg
  kapel van Hilst, 18 uur, inkom en soep gratis
   
 • zondag 30/11: Karin De Greeve vertelt in het Hessels over de Eerste Wereldoorlog in Hasselt en over de tentoonstelling "Geen nieuws, goed nieuws?!"
  Het Stadsmus, 15 uur, gratis toegang
   
 • Sinds kort zijn er in het Jenevermuseum twee nieuwe rondleidingen voor groepen. Kies voor een culinaire invalshoek of een humoristische rondleiding door mijnheer pastoor of tante begijn.
  Meer info

Kijk ook op www.uitinhasselt.be voor de uit-kalender.

 

In deze nieuwsbrief communiceert de Erfgoedcel Hasselt over de activiteiten en het beleid van de Hasseltse erfgoedorganisaties. Opmerkingen en items voor volgende nieuwsbrieven mogen bezorgd worden aan erfgoedcel@hasselt.be. Indien u meent dat de gegevens onjuist of onvolledig zijn, of dat bepaalde rechten zijn geschonden, dan vernemen wij dit graag zo snel mogelijk.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf u dan hier uit of mail naar erfgoedcel@hasselt.be met vermelding 'uitschrijven nieuwsbrief'.
Erfgoedcel Hasselt
Groenplein 1 - 3500 Hasselt
T +32 11 23 96 96 - F +32 11 23 95 36
erfgoedcel@hasselt.be - www.erfgoedcelhasselt.be
Stad Hasselt Vlaamse Overheid
Uitschrijven
Archief