2013

 Weergave:


Erfgoeddag 2013

Stop de tijd! was het thema van Erfgoeddag 2013.

-> meer
Warm aanbevolen Godsheide en Malpertuus

Samen met inwoners van Godsheide en Malpertuus, het cultuurcentrum van Hasselt en andere stadsdiensten werkte de erfgoedcel mee aan Warm aanbevolen Godsheide en Malpertuus. Een fototentoonstelling en een publicatie waren het resultaat.

-> meer
Word Erfgoedgeneraal

Na het succesvolle 'Word Erfgoedkoning' werkten Het Stadsmus en de Erfgoedcel Hasselt een vervolgproject uit om waardevol erfgoed van Hasselaren te leren kennen. In het project 'Word Erfgoedgeneraal' gingen ze in 2012-2013 op zoek naar het erfgoed uit de Eerste Wereldoorlog.

-> meer
Symposium: de kaartenboeken van Herkenrode

Op 23 november 2013 vond de studiedag "De kaartenboeken van Herkenrode: een waaier aan onderzoeksmogelijkheden. Les atlas-terriers de l’abbaye d’Herkenrode en perspective" plaats in Luik en Herkenrode.

-> meer
Spraakmakkers

Deel je taal met ons! Citétaal, jongerentaal, dialecten, straattaal, standaardtaal, tussentaal, thuistaal, vaktaal en gebarentaal, ... samen met de Limburgse erfgoedcellen, Variaties vzw, FARO en Openluchtmuseum Bokrijk, gaat het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed met het project "Spraakma(k)kers" op zoek naar taalvariatie in Limburg.

-> meer
Het dagelijkse leven. Geen alledaags verhaal

De Limburgse erfgoedcellen werken samen met Heemkunde Limburg en de Provincie Limburg een project uit rond het jaar 1913.

-> meer
Samenwerking met PXL rond de Eerste Wereldoorlog

Sinds 2007 heeft de Xios Hogeschool (nu PXL) voor de lerarenopleiding de keuzemodule erfgoed opgenomen in het curriculum. Voor twee schooljaren (2012-2013 en 2013-2014) is het thema "Eerste Wereldoorlog".

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=103&lang=NL