Print Publicaties | Producten >> Portie erfgoed (erfgoedfilmpjes)

Portie erfgoed (erfgoedfilmpjes)

Op TVL kan je maandelijks genieten van een Hasseltse "Portie erfgoed". In het namiddagprogramma studio TVL krijg je maandelijks een ander Hasselts erfgoedthema geserveerd. Twee of meerdere gasten worden uitgenodigd in de studio. 

 Weergave:


Eerste Wereldoorlog in Het Stadsmus en op Hasel

Ann Delbeke, coŲrdinator van Het Stadsmus, vertelde in Portie Erfgoed over de tentoonstelling "Geen nieuws, goed nieuws?!" en de vernieuwing van www.hasel.be.

-> meer
Eerste Wereldoorlog in de Provinciale Bibliotheek Limburg

Karel Verhelst en Isabelle Thoelen vertelden over de tentoonstelling en het bijbehorende educatieve programma in de Provinciale Bibliotheek.

-> meer
Jeneverdegustatie in Portie Erfgoed

In negen maanden tijd werd het Hasseltse Jenevermuseum volledig vernieuwd. Een blik achter de schermen tijdens de verbouwingen.

-> meer
Het Hessels in Portie Erfgoed

Marco Clerinx en Gerda Sas van Veldeke Hasselt vzw zetten het Hasselts dialect in de kijker in deze aflevering van Portie Erfgoed op TVL.

-> meer
Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse viert haar 700ste verjaardag

In mei waren Gilbert Govaerts en Katrien Gerrits te gast bij Portie Erfgoed. Zij vertelden enthousiast over de Broederschap Onze Lieve Vrouw Virga Jesse en haar 700-jarige bestaan.


-> meer
Een blik op de veertiende-eeuwse muurschilderingen in de kapel van Spalbeek

In deze aflevering laat professor Dany Jaspers je kennis maken met de veertiende-eeuwse muurschilderingen in de kapel van Spalbeek.

-> meer
Terug in de tijd: Hasselt kermis

Kom dat zien, kom dat zien! Na de tentoonstelling nu ook het boek. 'Hasselt KŤrremes' werd maandag 24 maart voorgesteld in Portie Erfgoed op TVL.

-> meer
Een muzikale dosis erfgoed in studio TVL

Tijdens Portie Erfgoed op TVL kwamen de expo en het bijbehorende boek 'Hasseltse bands 1945-2000' uitgebreid aan bod.

-> meer

"Wat lag er vroeger op de plaats van de Carrefour buiten de ring? Hoe anders zag Hasselt er vroeger uit buiten de kleine ring?" Dit zijn maar een paar vragen van presentator Rudi aan Tine Rock en Veronique van Nierop over de nieuwe publicatie "Hasselt extra muros". Benieuwd naar het antwoord, bekijk dan hier de uitzending.

-> meer
Bijzondere herdenking 11/11 in Kuringen

Kris, Robbie en Bernard vertelden zeer enthousiast in de studio van TVL over hun nieuw herdenkingsveld voor de Kuringse gesneuvelden van WO I. Een geslaagde samenwerking tussen jeugdverenigingen en het documentatiecentrum De Graef.

-> meer
Letteren en woord

Veronique van Nierop van Erfgoedcel Hasselt en Marijke Rekkers van het Literair Museum waren te gast bij Studio TVL. Zij stelde de letterenkalender en letterenwandeling voor en de lopende tentoonstelling in het Literair Museum.

-> meer
Hasselt kerremes

Mieke Strauven (stadsarchivaris) en Valentijn Creemers (foorkramer) vertelden in Studio TVL over de attracties en geschiedenis van de Kerremes.

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=104&itemno=&lang=NL