Boeken

 Weergave:


Kerken en kapellen - parochie Sint-Niklaas Wimmertingen

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Niklaas Wimmertingen. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Heilig Kruis Runkst

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Heilig Kruis Runkst. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Monasterium Herkenrode 4

Het Studiecentrum Herkenrode startte in 2008 met een publicatiereeks, die op geregelde tijdstippen wil informeren over de stand van zaken in het onderzoek dat over de abdijsite van Herkenrode gebeurt. Het vierde deel uit die reeks is nu beschikbaar.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Christoffel Runkst

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Christoffel Runkst. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Catharina Hasselt

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Catharina Hasselt. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Hubertus Runkst

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Hubertus Runkst. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.


-> meer
Bombardementen op Hasselt en Kuringen

Met tal van nieuwe feiten, maar vooral met nieuwe en nooit gepubliceerde foto's, geeft Frank Vanstreels in dit boek een beeld van de verschrikkelijke periode '40-'45.

-> meer
Marcel Sodermans: militair van twee oorlogen

Maak kennis met de Hasseltse veteraan Marcel Sodermans, die een dagboek naliet uit de periode van de Eerste Wereldoorlog.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Jansheide Kuringen

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Jansheide Kuringen. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Jozef Tuilt

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Sint-Jozef in Tuilt. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Hasselt Kèrremes

Honderden foto's, verhalen en geschiedenis gebundeld in de unieke publicatie 'Hasselt Kèrremes'.

-> meer
Hasselt extra muros

De meeste onderzoeken naar de geschiedenis van Hasselt focussen op het gebied binnen de stadsmuren. Deze nieuwe publicatie “Hasselt extra muros” brengt hier verandering in. Auteur Guido Caluwaerts baseerde zich op het 18de-eeuwse kaartenboek van Petrus Vanpaesschen. Dit is de opvolger van de publicatie die reeds 25 jaar geleden verscheen over de geschiedenis van Hasselt binnen de ring: "Hasselt intra muros".

-> meer
Godsheide en Malpertuus, Warm aanbevolen vroeger en nu

Naar aanleiding van de fototentoonstelling in de wijken Godsheide en Malpertuus verscheen een bijhorende publicatie die je een levendige blik gunt in het dagelijkse leven van toen. De hoogtepunten en dieptepunten van deze wijken in de twintigste eeuw zijn in het boek op een ontroerende manier beschreven.

-> meer
Monasterium Herkenrode 3

Het Studiecentrum Herkenrode startte in 2008 met een publicatiereeks, die op geregelde tijdstippen wil informeren over de stand van zaken in het onderzoek dat over de abdijsite van Herkenrode gebeurt. In 2008 en 2010 verschenen de eerste twee nummers. Nu is uitgave 3 aan de beurt!

-> meer
Rechtspraak achter schuine gevels

In 2013 zal het nieuwe gerechtsgebouw, dat nu al vele maanden de Hasseltse skyline hertekent, plechtig geopend worden. Naar aanleiding hiervan nam de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, Tony Heeren, het initiatief om een publicatie over dit gebouw én over de geschiedenis van de rechtspraak in het arrondissement Hasselt te maken.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Gertrudis Kuringen

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Gertrudis Kuringen. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Sint-Lambrechts-Herk

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de parochie Sint-Lambrechts-Herk. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Sint-Quintinuskathedraal - parochie Sint-Quintinus en Onze-Lieve-Vrouw

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de Sint-Quintinuskathedraal (parochie Sint-Quintinus en Onze-Lieve-Vrouw). Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Virga Jessebasiliek - parochie Sint-Quintinus en Onze-Lieve-Vrouw

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de Virga Jessebasiliek (parochie Sint-Quintinus en Onze-Lieve-Vrouw). Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Schedelrelieken van Herkenrode

In augustus 2010 werd de grootste schedelreliekenschat van België na conservatie teruggebracht naar de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt gebracht. Deze publicatie vertelt over het historisch en materiaal-technische onderzoek en over de conservatie van de grootste schedelreliekenschat van België.

-> meer
Monasterium Herkenrode 2

Het Studiecentrum Herkenrode startte in 2008 met een publicatiereeks, die op geregelde tijdstippen wil informeren over de stand van zaken in het onderzoek dat over de abdijsite van Herkenrode gebeurt. In 2008 verscheen een eerste nummer in de reeks, op 19 juni 2010 verschijnt het tweede.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Rapertingen

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Rapertingen. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Godsheide

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Godsheide. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Banneux

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Banneux. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Warm Aanbevolen - Wimmertingen vroeger en nu

Deze publicatie vertelt de geschiedenis van de parochie Wimmertingen en verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling "Warm Aanbevolen - Wimmertingen vroeger en nu".

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Stokrooie

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Stokrooie. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen parochie Kiewit.

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Kiewit. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kind van Herkenrode

Paula Mathilde Martens bracht haar jeugd door op de huidige abdijsite van Herkenrode. De herinneringen die ze daaraan heeft, tekende ze op in een publicatie met fotomateriaal uit haar eigen albums. In een tweede deel schetst ze het leven van 5 generaties van de familie Martens.

-> meer
Wouters van Herkenrode

Marc Willems dook voor zijn publicatie in bevolkingsregisters en archieven, op zoek naar gegevens van de familie Wouters. Het verhaal van Christiaan Wouters en zijn acht kinderen vormt het uitgangspunt van het boek. Intussen heeft deze grote familie zich verspreid tot in Canada en Brazilië.


-> meer
Archievengids Hasselt

De Hasseltse openbare archieven hebben de handen in elkaar geslagen om gezamenlijk een gids uit te geven, waarin ze hun archieven toelichten en praktische informatie voor de archiefgebruiker meegeven.

-> meer
Warm Aanbevolen - Kiewit & Banneux vroeger en nu

Deze publicatie vertelt de geschiedenis van de parochies Kiewit en Banneux en verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling "Warm Aanbevolen - Kiewit&Banneux vroeger en nu".

-> meer
Kunstmap Paul Hermans

Kunstmap met 19 reproducties van werken van Paul Hermans en 1 ets.

-> meer
Monasterium Herkenrode 1

Het Studiecentrum Herkenrode startte in 2008 met een publicatiereeks, die op geregelde tijdstippen wil informeren over de stand van zaken in het onderzoek dat over de abdijsite van Herkenrode gebeurt.

-> meer
De Groene Boulevard

Deze publicatie toont het resultaat van het erfgoedproject 'De Groene Boulevard'. De leerlingen van het 4de jaar van het Koninklijk Antheneum Hasselt leerden tijdens dit project op een creatieve manier omgaan met ons erfgoed en zo ons erfgoed te ontdekken, beleven en waarderen.

-> meer
Expo '58 - Het wonderlijke feest van de fifties

2008 is het jaar van activiteiten rond de vijftigjarige Wereldtentoonstelling (1958). Ook de Erfgoedcel Hasselt organiseert heel wat activiteiten, in samenwerking met verschillende partners over heel Limburg en Vlaanderen. Samen met alle Vlaamse erfgoedcellen maakte ze werk van getuigenissen uit Hasselt voor een publicatie en een website.

-> meer
Dokter Louis Willems - Redder van runderen en mensen

Naar aanleiding van het honderdjarige overlijden van de Hasselaar Louis Willems, stelden prof. dr. Patrick Reygel en journalist Raymond Rutten een publicatie samen die de wetenschapper Willems de plaats geeft die hij verdient.

-> meer
kaart intekenen publicatie

In de 19de eeuw verandere Hasselt voorgoed van karakter. De stad kreeg de titel van provinciehoofdstad en dat werd op vele vlakken voelbaar voor de inwoners. Dries Lyna, Bart De Keyser, Michel Ilsen en Bruno Indekeu maakten een stand van zaken op in een diepgaande publicatie: wat weten we van die boeiende periode en waar moeten we nog verder naar op zoek?

-> meer
Natuur in de stad

Wend je ogen af van de kleurrijke etalages en kijk met andere, groene ogen terwijl je op speurtocht gaat door de stad.

-> meer
Culinaire herinneringen aan Hasselt, de hoofdstad van de smaak

Als het over eten en drinken gaat heeft de Limburgse hoofstad een rijke traditie in ere te houden, om te beginnen met jenever en Hasseltse speculaas... Jacques Collen en Raymond Rutten schreven over de Hasseltse culinaire gewoontes van vroeger en nu.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Kermt

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Kermt. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Kerken en kapellen - parochie Spalbeek

Inventaris van de kunst- en cultusobjecten uit de kerken en kapellen van de parochie Spalbeek. Deze inventaris past in de reeks inventarissen van het religieuze erfgoed in Hasselt.

-> meer
Hasselt en zijn soldaten

In 1956 trokken de militairen van het geliefde Elfde Linieregiment weg uit Hasselt. In 2006 was dit 50 jaar geleden, een mooie gelegenheid om de geschiedenis van Hasselt als verblijfplaats van soldaten te schetsen.

-> meer
Landelijk vakwerk in Hasselt

Marc Laenen beschrijft de vakwerkbouw in de deelgemeenten van Hasselt. De publicatie is tegelijkertijd een toeristische gids, die wandelaars en fietsers langs dit landelijke patrimonium brengt.

-> meer
Elisabeth van Spalbeek en de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Dany Jaspers ging op zoek naar de betekenis van de 14de-eeuwse muurschilderingen in de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel in Spalbeek.

-> meer
Warm aanbevolen - Kuringen

Deze publicatie vertelt de geschiedenis van de parochie Wimmertingen en verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling "Warm Aanbevolen - Kiewit&Banneux vroeger en nu".

-> meer
Sint-Amanduskerk, Stokrooie - copyright Annemie America

In 2005 werd begonnen met het inventariseren van alle pijporgels op Hasselts grondgebied. De Erfgoedcel Hasselt kon daarvoor beroep doen op de orgelkenner Michel Lemmens.-> meer
Hasselt, een parel van historische vakwerkbouw

Marc Laenen beschrijft hoe de burgerlijke vakwerkbouw in Hasselt tot ontwikkeling kwam aan de hand van enkele sprekende voorbeelden die vandaag nog in de stad te zien zijn.

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=44&itemno=&lang=NL