Print Projecten >> lopende projecten

lopende projecten

 Weergave:


ECCE - 24/06/2014 - Stadsarchief Hasselt

In 2011 verenigden twaalf erfgoedorganisaties uit Hasselt, Sint-Truiden en Zoutleeuw zich in het netwerk ECCE (Eerste hulp bij Calamiteiten bij Cultureel Erfgoed).

-> meer
Verhalen achter gevels

Sinds 2008 werkt de Erfgoedcel Hasselt aan het project "Verhalen achter gevels". Dit project is een aanzet om het immateriŽle erfgoed, dat verbonden is aan de Hasseltse gebouwen, online te inventariseren. Iedere Hasselaar kan meehelpen aan het bewaren van de verhalen achter de gevels, via een invulformulier op www.hasel.be.

-> meer
logo project Viva Veldeke

In 2007 vierde Hasselt Hendrik van Veldeke. Om het erfgoed dat deze Hasseltse dichter achterliet tot in de klas te brengen, werkte de Erfgoedcel Hasselt samen met enkele leerkrachten en drie hogescholen uit Limburg aan lesbrieven voor het lager en secundair onderwijs.

-> meer
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Een geheimzinnige stem neemt je tijdens deze luisterroute met mp3 mee voor een ontdekkingstocht door Hasselt. De teksten voor deze luisterroute werden geschreven door Ed Franck en Kolet Janssen en ingesproken door Warre Borgmans en Ianka Fleerackers.

-> meer
copyright KIK-IRPA

Sinds 2005 wordt er achter de schermen met verschillende partners gewerkt aan de ideale bewaring van de reliekenschat van Herkenrode. Deze bevindt zich vandaag in de Sint-Quintinuskathedraal en is omwille van het aantal schedels (47) uniek voor BelgiŽ. De zorg die de zusters van Herkenrode er doorheen de eeuwen voor hebben gedragen, maken dat de schat nog steeds een grote uitstraling heeft.

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=92&lang=NL