2010

 Weergave:


Mirakels en spektakels - mentorendag XIOS Hogeschool

Op dinsdag 26 januari stellen de Erfgoedcel Hasselt en de XIOS Hogeschool twee lespakketten rond tradities, immaterieel erfgoed en de Hasseltse Virga Jessefeesten voor tijdens een mentorendag. Die gaat door in Het Stadsmus in Hasselt.

-> meer
copyright KIK-IRPA

Sinds 2005 wordt er achter de schermen met verschillende partners gewerkt aan de ideale bewaring van de reliekenschat van Herkenrode. Deze bevindt zich vandaag in de Sint-Quintinuskathedraal en is omwille van het aantal schedels (47) uniek voor BelgiŽ. De zorg die de zusters van Herkenrode er doorheen de eeuwen voor hebben gedragen, maken dat de schat nog steeds een grote uitstraling heeft.

-> meer
De reliekenschat van Herkenrode - tentoonstelling

Vanaf zaterdag 14 augustus 2010 kan je in de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt de geconserveerde schedelreliekenschat van Herkenrode gaan bewonderen. In een interactieve multimediale opstelling, kan je elke schedel of botfragment van dichtbij bekijken.

-> meer
Het Zevende Jaar

In 2009 onderzocht historicus Gert Gielis (KADOC) de historische ontwikkeling van de 7-jaarlijkse ommegangen en processies in de Maas-Rijnregio, vanaf de middeleeuwen tot ca. 1990. Zijn rapport vormt de basis voor een publicatie en een tentoonstelling die loopt vanaf 5 juni t.e.m. 29 augustus 2010.

-> meer
Schedelrelieken van Herkenrode

In augustus 2010 werd de grootste schedelreliekenschat van BelgiŽ na conservatie teruggebracht naar de Sint-Quintinuskathedraal in Hasselt gebracht. Deze publicatie vertelt over het historisch en materiaal-technische onderzoek en over de conservatie van de grootste schedelreliekenschat van BelgiŽ.

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?catid=98&lang=NL