2007

 Weergave:


Wandelen in de Hasseltse wijken - bundel van 19 brochures

De brochures "Wandelen in ..." verschenen naar aanleiding van de wijkwandelingen die sinds 2005 georganiseerd worden. De Hasseltse Toeristische Gidsenbond vzw werkte alle wandelingen uit, met korte beschrijvingen van de bezienswaardigheden. Deze wandelingen zijn nu gebundeld.

-> meer
Natuurgebied Tommelen

Tommelen is een plek waar erfgoed en natuur elkaar ontmoeten: hoewel de bombardementen op Tommelen in 1944 veel schade en leed met zich meebrachten, liggen ze toch aan basis van uniek poelenlandschap in Europa. De Erfgoedcel Hasselt interviewde getuigen van de bombardementen.

-> meer
logo project Viva Veldeke

In 2007 vierde Hasselt Hendrik van Veldeke. Om het erfgoed dat deze Hasseltse dichter achterliet tot in de klas te brengen, werkte de Erfgoedcel Hasselt samen met enkele leerkrachten en drie hogescholen uit Limburg aan lesbrieven voor het lager en secundair onderwijs.

-> meer
Natuur in de stad

Wend je ogen af van de kleurrijke etalages en kijk met andere, groene ogen terwijl je op speurtocht gaat door de stad.

-> meer
Tommelen - Oorlogslittekens herbergen een schatrijke natuur

Tommelen is een plek waar erfgoed en natuur elkaar ontmoeten: hoewel de bombardementen op Tommelen in 1944 veel schade en leed met zich meebrachten, liggen ze toch aan basis van uniek poelenlandschap in Europa. Uit dit rapport blijkt de waarde van dit natuurgebied.

-> meer
Warm aanbevolen - Kuringen

Deze publicatie vertelt de geschiedenis van de parochie Wimmertingen en verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling "Warm Aanbevolen - Kiewit&Banneux vroeger en nu".

-> meer
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&catid=85&itemno=