Print Projecten >> afgeronde projecten >> 2007 >> Interviews over Tommelen

Interviews over Tommelen

De boemekóéëter van Runkst, zo werd het gebied in de volksmond genoemd. De naam verwijst nog naar de bombardementen, maar vandaag is Tommelen vooral een uniek landschap van 110 in Europa en één van de belangrijkste voortplantingsbiotopen van de zeldzame kamsalamander in Vlaanderen.

Met het oog op een goed onderbouwd rapport over de cultuurhistorische en ecologische waarde van Tommelen, bundelden het European Pond Conservation Network, Natuurpunt vzw en de Erfgoedcel Hasselt de krachten.


Mondelinge geschiedenis 

De Erfgoedcel Hasselt nam verschillende interviews af van getuigen van de geällieerde paasbombardementen op het Hasseltse station in 1944. Nu nog roepen hun ervaringen vele emoties op.

Deze interviews worden voor de toekomst bewaard in het Stadsarchief Hasselt.

 


Tommelen bezoeken

Het Stadsnatuurpark Tommelen is eigendom van de stad Hasselt en wordt beheerd door Natuurpunt vzw. Met de hulp van vrijwilligers doet de plaatselijke afdeling er alles aan om de biodiversiteit van dit gebied te vrijwaren. Via een wandelpad is Tommelen vrij toegankelijk. Je vindt Tommelen in Hasselt achter het rangeerstation, tussen de Veldstraat en de Spoorwegstraat. Natuurpunt vzw organiseert regelmatig geleide wandelingen.


 
Titel:Interviews over Tommelen
Type:mondelinge geschiedenis
Partners:Natuurpunt vzw
Natuurgebied Tommelen
Natuurgebied TommelenNatuurgebied Tommelen
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=224&catid=85&itemno=0&pos=1