Print Projecten >> afgeronde projecten >> 2010 >> De reliekenschat van Herkenrode - tentoonstelling

De reliekenschat van Herkenrode - tentoonstelling

De tentoonstelling is het sluitstuk van een onderzoeks- en conservatieproject, dat de afgelopen jaren achter de schermen gerealiseerd werd.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen de kerkraad, de erfgoedcel, het multifunctionele architectenvennootschap Spectrum en Helena.be.

De opstelling is zo gemaakt dat je in de Sint-Brigittakapel, tegenover de kast waarin de geconserveerde schedelrelieken bewaard worden, via een touchscreen elk fragment van de reliekenschat naar voren kan halen en van alle kanten kan bekijken. De foto's van de fragmenten zijn gemaakt nadat de schedels geconserveerd zijn en ze tonen zo de pracht en rijkdom van het textiel waarin de schedels en botfragmenten verpakt zijn.

De tentoonstelling is te bezichtigen in de Sint-Brigittakapel in de Sint-Quintinuskathedraal, tussen 14 augustus en 12 september 2010, telkens van 9u tot 16u30.

Bij de tentoonstelling hoort ook de publicatie Schedelrelieken van Herkenrode, die het onderzoek en de conservatie van de reliekenschat beschrijft. Er is ook een postkaartenreeks van de reliekenschat.


 
Titel:De reliekenschat van Herkenrode - tentoonstelling
Periode:zaterdag 14 augustus 2010 - zondag 12 september 2010
Locatie(s):Sint-Quintinuskathedraal, kapel Sint-Brigitta
Openingsuren contact:dagelijks van 9u30 tot 16u30
Partners:Architectenbureau Spectrum, Communicatie en Visualisatie Helena, kerkraad Sint-Quintinus en Onze-Lieve-Vrouw
De reliekenschat van Herkenrode - tentoonstelling
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=317&catid=98&itemno=&pos=2