Print Projecten >> afgeronde projecten >> 2013 >> Warm aanbevolen Godsheide en Malpertuus

Warm aanbevolen Godsheide en Malpertuus

Samen met inwoners van Godsheide en Malpertuus, het cultuurcentrum van Hasselt en andere stadsdiensten werkte de erfgoedcel mee aan Warm aanbevolen Godsheide en Malpertuus. Een fototentoonstelling en een publicatie waren het resultaat.

Tussen 5 en 20 oktober 2013 kon je de fototentoonstelling bewonderen in het ontmoetingscentrum van Godsheide. Bekende dorpsfiguren, groepsfoto's van verenigingen, festiviteiten, enz... van Godsheide en Malpertuus kwamen aan bod.

Van accordeonclub tot ziekenzorg
De tentoonstelling toonde het rijke verenigingsleven. Wist je dat er in Godsheide een tijdje een banjoclub actief was? Daarnaast passeerden bekende dorsfiguren, klasfoto's, oude dorpszichten, enz.. de revue.

Vele handen maken licht werk
Sinds het begin van 2013 werd er intensief gewerkt aan het samenstellen van een fototentoonstelling van vroeger tot ongeveer de jaren 1980. Verenigingen en heemkundigen uit de parochie brachten hun materiaal samen. Maar ook inwoners stuurden massaal fotomateriaal en verhalen in en bewezen daarmee een hart te hebben voor het behoud en doorgeven van hun erfgoed. Uit de 1400 foto's werd een selectie gemaakt. Het resultaat was een 460 foto's tellende tentoonstelling.

Tentoonstelling
De tentoonstelling liep van 5 tot en met 20 oktober.
- Maandag tot vrijdag van 14 uur tot 18 uur
- Zaterdag en zondag van 10 uur tot 18 uur
Ontmoetingscentrum Godsheide, Kiezelstaat 118
GRATIS

Publicatie
Zoveel mogelijk verhalen en herinneringen werden neergeschreven in het boek Warm aanbevolen: Godsheide-Malpertuus. Lees hier meer over het boek.

Filmpjes
Herbekijk hieronder de 'Iedereen beroemd in de wijk-filmpjes'. De inwoners van Godsheide en Malpertuus werden uitgedaagd een filmpje van één minuut te maken waarin ze zichzelf voorstelden en een antwoord gaven op een vraag over hun wijk. Videomakers Jens Verstrepen en Ronny Vanthienen maakten er acht warme videoportretten van. Herontdek ook wat de visie van de kinderen van de derde graad was op de toekomst van Godsheide.

'Wijk In Beweging' en 'Iedereen beroemd in de wijk' zijn een initiatief van de Dienst Wijkmanagement. 'Kindercampus Godsheide' werd gerealiseerd door de kinderen van de derde graad onder begeleiding van Villa Basta.


 
Warm aanbevolen Godsheide en Malpertuus
Warm aanbevolen Godsheide en MalpertuusWarm aanbevolen Godsheide en MalpertuusWarm aanbevolen Godsheide en MalpertuusWarm aanbevolen Godsheide en Malpertuus
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=376&catid=103&itemno=0&pos=1