Print Publicaties | Producten >> Boeken >> Godsheide en Malpertuus, Warm aanbevolen vroeger en nu

Godsheide en Malpertuus, Warm aanbevolen vroeger en nu

De publicatie is een overzicht van hoe het dagelijkse leven in de parochie Godsheide en Malpertuus eruitzag tijdens de 20ste eeuw. De kenmerkende hoogtepunten en dieptepunten van deze wijken komen aan bod. Zo werd in de loop van de twintigste eeuw de wijk opgesplitst door de aanleg van het Albertkanaal en autowegen. Dat heeft het levendige buurt- en verenigingsleven absoluut niet beperkt.

In de publicatie komen bestaande en oude verenigingen weer tot leven. Zo kan je een getuigenis lezen van een banjoclub die in Godsheide binnen de KAJ werd opgericht. Maar ook tragische gebeurtenissen die de hele gemeenschap raakten, komen aan bod. Lees zeker het ooggetuigenverslag van de ramp van 14 februari 1941, waarbij 35 kinderen en 2 volwassen hun leven verloren. 

De publicatie verschijnt naar aanleiding van het project Warm Aanbevolen - Godsheide en Malpertuus.

Warm Aanbevolen is een project voor en door de bewoners van de Hasseltse wijken en deelgemeenten. De bedoeling is kennis te maken met het verleden en heden van de wijk: met zijn geschiedenis, maar ook met elkaar als buurtbewoners en met allerlei vormen van cultuur.

Eerder verschenen al deze publicaties in de reeks Warm Aanbevolen:


 
Titel:

Godsheide en Malpertuus

Ondertitel:

Warm aanbevolen, Vroeger en nu

Auteur:

Coördinatie: Veronique van Nierop, Hanne Indekeu, Annemie America 


Stuurgroep: Jean Achten, Jef Achten, Julia Beertens, Rina Bortels, Mieke Bunkens, Greet Claes, Rina Claes, Rik Emonds, Roeland Gevers, Celine Goris, Leona He- leven, Carlo Hindrikx, Pierre Houben, Jules Indestege, Magda Kenis, Bart Lambrichts, Jef Lenaers, Kamiel Lenaers, Maria Lenaers, Dirk Martens, Bart Moors, Jenny Neven, Ludo Nouwen, Jean Paumen, Albert Putzeys, Annemarie Renwart, Renaat Roekaers, Lucien Schrijvers, Albert Steyvers, Karel Tilkin, Jan Vanderspickken, Lucien Vande- venne, Kitty Vos, René Wijnants, André Willems, Pieter-Jan Zoons 


Fotografie: Annemie America

Uitgever:

Drukkerij Paesen

Jaar van publicatie:

2013

ISBN/ISSN:

9789078465492

Depotnr.:
D/2013/12542/6 

Formaat:

795 gr

Aantal pagina's:

166

Prijs (excl. verzendingskost):

10 euro

PRIJS:  € 10> Naar bestelformulier
  
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=377&catid=44&itemno=0&pos=12