Print Projecten >> afgeronde projecten >> 2013 >> Symposium: de kaartenboeken van Herkenrode

Symposium: de kaartenboeken van Herkenrode

Kaartenboeken van Pieter Meysman

Tussen 2011 en 2012 zorgde het Bisschoppelijk Archief van Luik voor de restauratie en digitalisering van de kaartenboeken van Pieter Meysman. Sinds 2012 zijn de kaartenboeken digitaal ontsloten en raadpleegbaar via http://www.evequesdeliege.be.

Symposium

Om aan dit restauratie- en conservatieproject en de website de nodige weerklank te geven, en om verder onderzoek te stimuleren, organiseerden het Bisschoppelijk Archief van Luik, Studiecentrum Herkenrode vzw, Stadsarchief Hasselt en Erfgoedcel Hasselt gezamenlijk het symposium “De kaartenboeken van Herkenrode: een waaier aan onderzoeksmogelijkheden. Les atlas-terriers de l’abbaye d’Herkenrode en perspective”.

De studiedag op 23 november 2013 ging in de voormiddag door in Luik, met als sprekers Christian Dury, Michel Fassin, Jean-Marie Duvosquel en Julie Dury. Zij gaven toelichting bij de kaartenboeken en hun restauratie en bespraken hun historische context. Het namiddagprogramma ging door in Herkenrode, met lezingen door Pieter Beyls en Marc Willems. Zij kaderden de historische kaartenboeken en vertelden over hun betekenis en mogelijke onderzoekstoepassingen.


 
Symposium: de kaartenboeken van Herkenrode
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=397&catid=103&itemno=0&pos=3