Print Publicaties | Producten >> Boeken >> Marcel Sodermans: militair van twee oorlogen

Marcel Sodermans: militair van twee oorlogen

Nieuw boek van Peter Sodermans en Jos Sterk

Maak kennis met Marcel Sodermans, een Hasseltse soldaat die niet alleen een indrukwekkende carrière maakte in de twee Wereldoorlogen, maar ook een boeiend dagboek naliet uit de periode 1914-1918.


Marcel Sodermans en zijn dagboek

Als de fiere vlaggendrager van het 11de Linieregiment was hij in het interbellum één van de boegbeelden van het regiment waar Hasselt nog altijd fier op is. Tijdens de Tweede Wereldoorlog weigerde hij vervroegde vrijlating en zodoende verbleef de toenmalige majoor jarenlang in krijgsgevangenschap. Bevorderd tot kolonel stierf Sodermans op relatief jeugdige leeftijd, ongetwijfeld mede als gevolg van de ontberingen in de kampen.

Maar Marcel Sodermans zullen we vooral onthouden als auteur van een dagboek over zijn ervaringen in de Eerste Wereldoorlog, dat zowel een beeld schetst van het soldatenleven in die tijd als van het toenmalige Hasselt.


De auteurs Peter Sodermans en Jos Sterk

Via zijn eigen vader erfde Peter Sodermans een boekje waarin diens grootvader Marcel Sodermans zijn oorlogsherinneringen vanaf 1914 neerschreef. Dat boekje bleef jarenlang in de kast liggen, tot Peter het aan de vooravond van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog herontdekte.

Hij nam de Hasseltse journalist Jos Sterk, auteur van een aantal boeken over de Hasseltse geschiedenis, onder de arm en samen verwerkten ze de oorlogsherinneringen van grootvader-kolonel Sodermans tot een uniek document over de Eerste Wereldoorlog.


 
Titel:

Marcel Sodermans: militair van twee oorlogen

Ondertitel:

Hasselts veteraan liet dagboek na uit de Eerste Wereldoorlog

Auteur:

Peter Sodermans, Jos Sterk

Plaats van publicatie:

Hasselt

Jaar van publicatie:

2014

Formaat:

345 gr

Prijs (excl. verzendingskost):

20 euro

PRIJS:  € 20> Naar bestelformulier
  
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=429&catid=44&itemno=0&pos=7