Print Publicaties | Producten >> Boeken >> Monasterium Herkenrode 4

Monasterium Herkenrode 4

De reeks Monasterium Herkenrode is een initiatief van het Studiecentrum Herkenrode. De leden van dit studiecentrum willen wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot de abdij van Herkenrode toegankelijk maken voor een in erfgoed geïnteresseerd publiek. Naarmate de werkzaamheden vorderen op de site, rijzen er immers nieuwe vragen en worden er wetenschappelijke onderzoeken gevoerd.

De reeks volgde de restauratiebeweging op de site: deel één beschrijft de bouwgeschiedenis en de prosopografie van de zusters, deel twee behandelt het poortgebouw in alle facetten. Deel drie sluit aan bij de restauratie van de agrarische gebouwen en focust op het economisch leven in de abdij.

Het vierde deel is de neerslag van een studiedag van Studiecentrum Herkenrode en het Bisschoppelijk Archief in Luik. Aanleiding voor die studiedag was de restauratie en vooral digitale ontsluiting van de landboeken met kaarten van Herkenrode, bewaard in het Bisschoppelijk Archief van Luik.

Het boek biedt een inkijk in de oorsprong, doelstelling, totstandkoming, inhoudelijke en vormelijke eigenheid, die de geïllustreerde landboeken aanbieden, maar ook de valkuilen die verborgen zitten in de gelaagdheid en door de opdrachtgevers gestuurde of verhulde topografische informatie.

Eerder verschenen volgende publicaties in de reeks Monasterium:

Monasterium Herkenrode 1
Monasterium Herkenrode 2
Monasterium Herkenrode 3

Let op: in alle exemplaren van Monasterium Herkenrode 4 werden foutief cd-hoesjes ingeplakt. De publicatie bevat géén cd of dvd.


 
Titel:

Monasterium Herkenrode 4

Plaats van publicatie:

Hasselt

Jaar van publicatie:

2014

ISBN/ISSN:

978 90 78 46 56 07

Prijs (excl. verzendingskost):

30 euro

PRIJS:  € 30> Naar bestelformulier
  
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?lang=NL&prodid=436&catid=44&itemno=0&pos=2