Print Wijkenwandeldag 2007

Wijkenwandeldag 2007

    Naar overzicht    

Verken je eigen buurt tijdens de Wijkenwandeldag! 

Je komt er elke dag voorbij, en toch weet je niet helemaal waarom dit monument hier staat, of hoe lang de kerk van je parochie er eigenlijk al staat, ... Niet iedereen kent de geschiedenis van zijn eigen buurt. Daarom werkte de Hasseltse Toeristische Gidsenbond voor alle Hasseltse wijken een wandeling uit waarin je de geschiedenis, bekende personen, historische gebouwen en de natuur van je buurt kan leren kennen.

Het moment om met buren en familie je wijk te leren kennen... 

Het oorspronkelijke idee, dat in 2005 door toeristische dienst van de stad werd uitgewerkt, en waarbij tijdens de zomermaanden iedere week een wijk aan de buurt kwam, werd in 2006 verdergezet door de Erfgoedcel Hasselt en in 2007 uitgebreid tot de Wijkenwandeldag.

Voor deze Wijkenwandeldag werkten de Hasseltse Toeristische Gidsen voor elke wijk een wandeling uit. Zo kreeg iedereen een overzicht van wat de geschiedenis en de boeiende figuren of gebeurtenissen uit de eigen buurt zijn. Tegelijkertijd is het ook een ideaal moment om met buren en vrienden een interessante wandeling te maken, én nieuwe mensen te leren kennen. Het napraten in het ontmoetingscentrum kan daarbij alleen maar helpen.

Lokaal erfgoed 

Voor de Erfgoedcel Hasselt en voor de Hasseltse Toeristische Gidsen is er nog meer. Tijdens deze wandelingen komen we namelijk van de wandelaars zelf nog veel meer te weten over de wijken en deelgemeenten. De kennis van het lokale erfgoed groeit dus zo steeds verder.

Wie nog informatie over zijn buurt heeft, mag de Erfgoedcel Hasselt hiervoor altijd contacteren, via erfgoedcel@hasselt.be


Box met alle wandelbrochures van Hasselt

Tijdens de afgelopen Wijkenwandeldag kon je in de voor- en in de namiddag een wandeling meepikken. Wie nu ook graag eens de andere wijken en deelgemeenten van Hasselt leert kennen, kan alvast op pad met de brochures die de Toeristische Gidsen uitgewerkt hebben.

Je kan natuurlijk ook de Wijkenwandeldag van volgend  jaar afwachten. Via deze website houden we je op de hoogte wanneer deze zal doorgaan.


 
Titel:Wijkenwandeldag
Ondertitel:Ontdek je eigen buurt tijdens een begeleide wandeling!
Datum:3 juni 2007
Partners:Hasseltse Toeristische Gidsenbond vzw
Wijkenwandeldag 2007
Wijkenwandeldag 2007Sint-Lambrechts-Herkeven napraten in Ontmoetingscentrum ElckerlycBanneuxwijkBanneuxwijk
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=171&catid=87&lang=NL