Print Projecten >> lopende projecten >> Rond de tafel met je rot!

Rond de tafel met je rot!

    Naar overzicht    

Elke Hasselaar weet het: in 2010 vieren we hier in Hasselt opnieuw de Virga Jessefeesten. Deze traditie vindt al sinds 1682 om de zeven jaar plaats en is steeds het werk van vele handen geweest. Het Virga Jesse Comité en honderden vrijwilligers vinden elkaar tijdens de voorbereidingen en dat is ook nu niet anders.

Meer dan 50 Hasseltse rotten - de comités die de feeërieke versiering van een welbepaalde straten(groep) voorbereiden - zijn al volop bezig met vergaderen, nadenken, praten en ... vriendschap sluiten.

Want net zoals tijdens de zevenjaarlijkse feesten zelf, heerst er een sfeer van openheid. Iedereen is welkom en persoonlijke ideeën, politieke overtuigingen en levensbeschouwingen ruimen even plaats voor het gezamenlijke doel: een feeërieke versiering van het rot.

En zoals elke goede vriendschap jarenlang blijft bestaan, zo gaat ook de tafel van elk rot een mooie toekomst tegemoet. Na Erfgoeddag neemt elk rot zijn tafel mee naar huis. Daar kan de tafel ook in de toekomst nog de ontmoetingsplek zijn voor alle bewoners en iedereen die tijdens de feesten in 2010 het rot bezoekt. De tafels zijn dan een plaats waar bezoekers elkaar tijdens een goed gesprek kunnen leren kennen, of waar je in stilte kan gaan zitten om te genieten van de versieringen of de feestelijke sfeer.

Programmabrochure Hasselt (pdf)


 
Titel:Rond de tafel met je rot!
Periode:14u. - 17u.
Datum:zondag 26 april 2009
Locatie(s):Grote Markt, Hasselt
Url:http://www.virgajessefeesten.be
Partners:Virga Jesse Comité
Rond de tafel met je rot!
Rond de tafel met je rot!Erfgoeddag 2009: 'Uit Vriendschap'
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=275&catid=92&lang=NL