Print Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!

    Naar overzicht    

Grappig, spannend en soms zelfs een beetje griezelig!

Een geheimzinnige stem neemt gezinnen met kinderen en (school)groepen mee op een tocht langs de mooiste plekjes van Hasselt. Hij vertelt grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat en laat de kinderen zo op een andere manier naar de stad laten kijken. Zo zien ze dingen die andere mensen niet zien. Onderweg lossen ze ook enkele opdrachten op.

"Als de Langeman met zijn voeten op de keukenvloer staat, zitten zijn hoofd en zijn armen al dwars door het plafond in mijn kamer. Dan kan hij me met zijn lange armen kietelen als ik in bed lig..."
Kolet Janssen

"Sst... spits je oren... Misschien hoor je haar stem nog fluisteren..."
Ed Franck


Met het gezin of met de klas

De luisterroute voor kinderen is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Een volwassene begeleidt de kinderen tijdens hun tocht door de stad.

Ook leerkrachten kunnen met hun klas deze luisterroute volgen. De leerlingen luisteren individueel naar de verhalen, maar werken samen om de opdrachten tot een goed einde te brengen. De luisterroute sluit aan bij de eindtermen muzische vorming, Nederlands, wereldoriëntatie en sociale vaardigheden.


Praktisch

De mp3-luisterroute begint en eindigt in Het Stadsmus en duurt 2 uur. Je kan een mp3-speler huren (1 speler per persoon) aan € 1 p.p. in Het Stadsmus. Dit is inclusief plannetje en een verrassing op het einde. Klassen moeten op voorhand boeken bij Het Stadsmus. Zij kunnen de luisterroute wandelen op alle schooldagen vanaf 9 uur, met maximaal 30 leerlingen.

Je kan ook met je eigen mp3-speler op pad gaan en de wandeling downloaden (zonder  verrassing op het einde).


 
Titel:Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Ondertitel:Luisterroute voor kinderen doorheen Hasselt. Met verhalen van Ed Franck en Kolet Janssen, ingesproken door Ianka Fleerackers en Warre Borgmans
Type:luisterroute
Locatie(s):start aan Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt
Url:www.hetstadsmus.be
Partners:Het Stadsmus, het Literair Museum en de erfgoedcel van Hasselt ontwikkelden de mp3-luisterroute ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet' voor kinderen doorheen Hasselt.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet!
Developed by DigitalMind - Powered by eXopera
Erfgoedcel:Hasselt
Paginatitel:
Webadres:/product.php?prodid=332&lang=NL